Nog geen nieuwe PvdA-wethouder, B&W verdeelt taken Mutluer

Wethouder Songül Mutluer wordt voorlopig niet vervangen door een andere PvdA-wethouder. Het college verdeelt de portefeuilles van Mutluer tijdelijk over de verschillende collegeleden.

Dat er geen nieuwe PvdA-wethouder komt is niet zeker, in het persbericht van B&W van Zaanstad staat dat er gewacht wordt tot de PvdA “heeft gekozen op welke wijze zij invulling wensen te geven aan de vrijgevallen plek van wethouder.”

Songül Mutluer wordt naar verwachting op donderdag 17 februari  geïnstalleerd als Tweede Kamerlid namens de PvdA. Per vandaag heeft ze ontslag genomen als wethouder. Burgemeester Jan Hamming laat in het persbericht weten:

“Allereerst wil ik, namens het voltallige college, Songül van harte feliciteren met deze stap. Het zegt veel over haar talent en passie. We zijn haar dankbaar voor haar enorme betrokkenheid bij het werken aan een mooier en beter Zaanstad voor elke inwoner. Songül heeft laten zien een grote dossierkennis en kennis van de gemeente te hebben.

Ze bestuurt met flair, heeft grote sociale vaardigheden en is mediageniek. We zullen haar gedrevenheid missen en tegelijkertijd weet ik dat ze zich, ook vanuit Den Haag in haar nieuwe rol, zal blijven inzetten voor Zaanstad. Wij wensen haar enorm veel succes in de Tweede Kamer.”

Lees ook:

Tijdelijke portefeuilleverdeling:

  • Wonen en Bouwen gaat over naar wethouder Wessel Breunesse
  • Jeugdzorg gaat naar wethouder Annette Baereveldt
  • Ouderenbeleid gaat naar wethouder Rita Noordzij
  • Armoede en Gezondheidsbeleid gaat over naar wethouder Natasja Groothuismink
  • Het wijkwethouderschap van de Oude Haven, Zaandam West en Rosmolenwijk gaat naar wethouder Annette Baerveldt.
  • De bestuurlijke vertegenwoordiging in verbonden partij Betaalbare Koopwoningen Zaanstad BV gaat naar wethouder Wessel Breunesse en wethouder Hans Krieger als plaatsvervanger.
  • Wethouder Hans Krieger wordt lid van het Algemeen Bestuur van de GGD Zaanstreek-Waterland.
  • Wethouder Annette Baerveldt wordt plaatsvervangend lid van de GGD ZW.

Foto boven: de laatste collegefoto waar Songül Mutluer (helemaal rechts) nog op staat, genomen ter gelegenheid van het aantreden van de nieuwe gemeentesecretaris Gerda Blom (naast Songül).

Onder: de eerste staatsiefoto (juni 2018) op de Zaanse Schans van het aantredende college.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *