Olam-dagje bij Haarlemse rechtbank

Vanaf 9.30 is het vandaag Olam/ofi-dag bij de Meervoudige Kamer van de Haarlemse rechtbank aan de Jansstraat. In niet minder dan vijf zaken (naar schatting durend tot 15.00 uur) worden vergunningen van de Koogse cacao-bewerker bestreden.

Het gaat eerst om drie omgevingsvergunningen milieu “voor het bewerken en verwerken van cacaobonen naar cacaomassa, boter en poeder”.

’s Middags gaat het om een ‘Verzoek om handhaving’ en om een zaak over de ‘Wet natuurbescherming vergunning voor bedrijfsvoering van de gehele inrichting’.


UPDATE. Lees hier het verslag van de zitting: Olam-vergunningen van alle kanten onder vuur

Deel dit artikel:

4 reacties

 • P. Hoogkamer

  Wie heeft deze rechtzaak aangespannen ?

 • Ik denk, Mevr. Hoogkamer, de gemeente Zaanstad. Die wil vast voor haar burgers een schone stad, ook wat de luchtkwaliteit betreft.

 • Gerrit Voorn

  De Zaan bestaat al sinds 1911 dus 112 jaar.
  Ze hebben de laatste jaren al heel wat aan het milieu gedaan denk o.a. aan de doppen afval verbranden waar door eigen energie opgewekt wordt. Je kan de fabriek verplaatsen zo dat je het probleem verplaatst tegen welke kosten.
  Het is ook nog werkgelegenheid.
  Laten de klagers ook hun auto staan????????

 • john van biljouw

  nogmaals de oplossing ligt in cryocondensatie voor het milieu en omgeving zuivere lucht
  je heb geen rechtzaak meer nodig
  toegepast bij bedrijven die vluchtige en schadelijke stoffen uitstoten die omgezet worden in vloeistoffen en afgevoerd en her gebruikt worden
  En olam blijft gewoon doorgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *