Oostzaan heeft eigen paaltjessoap

In maart schreven we aflevering tien van de Zaandammer paaltjessoap, vandaag starten we deel één van de Oostzaanse spin-off.

Afgelopen woensdag reed een inwoonster van Oostzaan tegen een paaltje, waarbij haar vijfjarige kleindochter gewond raakte en een gebroken neusje opliep.

De geschrokken opa van het meisje plaatste een bericht op Facebook in de groep Oostzaan in Beeld, waarin hij op niet mis te verstane wijze zijn ongenoegen uitte over het paaltje en over de plek waar het nog niet zo lang geleden is neergezet.

__________________

Update: voorlopig is het schuldige paaltje verdwenen en is het gat gedicht

__________________

Een onschuldig paaltje de schuld geven, zo lusten wij er nog wel een paar… Dachten we, totdat we lazen dat zich inmiddels al vier andere slachtoffers hadden gemeld.

We gingen toch maar eens poolshoogte nemen bij het paaltje op de kruising Dors/Slaperstraat… Na het filmpje tikken we verder:

Dat de man boos was op het paaltje en de gemeente begrijpen we. Of zoals een meneer ter plaatse tegen ons zei: ‘Welke halvezool heeft dit bedacht?’

Op een foto van Google Maps van de oude situatie is te zien dat het fietspad eerst doorgetrokken was, waardoor het duidelijk was dat verkeer op de Dors voorrang had. Daarbij werden schuine bochten die ruimte lieten gemarkeerd door paaltjes:

Google Maps (oude situatie)

In de nieuwe situatie heb je veel minder ruimte om de bochten te maken, staat het paaltje onlogisch half op het doorgetrokken zebrapad en is de voorrangssituatie veranderd. De weg is momenteel door de afsluiting en omleiding een stuk drukker dan gebruikelijk, maar het oogt rommelig en onoverzichtelijk.

Doordat het paaltje los in het gat stond, kon het makkelijk verwijderd worden. Helaas is het gat dat daardoor ontstond ook gevaarlijk.

Wij hebben geprobeerd contact te krijgen met de woordvoerder van wethouder Dral. Zodra we worden teruggebeld vullen we dit stuk aan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • R Berghouwer

    Vreselijk al die palen en paaltjes heb mijn achterbumper op een betonnen paaltjes kapot gereden bij speeltuintje bij de wering die staan daar in struiken,mijn vrouw is met fiets gevallen op paaltjes bij fiets bruggetje en verkeersborden op Dora in het fietspad het is vragen om ongelukken welke Malloot bedenkt dit , gemeente Oostzaan ga eens door de wijken en vraag je af is dit allemaal nodig

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *