Cultuurmarkten zijn er in de Zaanstreek natuurlijk allang in allerlei soorten en maten, maar naar Amsterdams voorbeeld krijgen we een echte eigen UITmarkt met bijna alle Zaanse lokale culturele instellingen.

De Zaanse variant vindt plaats van 12.00 tot 23.00 uur op het terrein naast het Stadhuis in Zaandam waar straks het cultuurcluster moet komen (dan kunnen we alvast wennen).

Het begint met een klassiek lunchconcert van Dividivi3. Jeanne Rouwendaal (Krommenie) en Glenn de Koning (Zaandam) treden op. Schrijver Hans Kuyper vertelt. Het Zaantheater heeft de kindervoorstelling ‘Mister Anansi leert de wereld lachen’. Fluxus is aanwezig met live muziek. I-FIKZ (???) besteedt aandacht voor Zaansafari’s, fietsexpedities en de Cacaomaand. De modellen van ANS mode wandelen over de UITmarkt, het Zaanse vrouwenkoor A-Meezingkoor zingt. ’t Kwassie heeft een eigen Bob Ross.

Op de Facebook-pagina van het evenement wordt het programma aangevuld.

De eerste 2.000 bezoekers krijgen een goodybag met o.a. een pak Zaanse koekjes, Duyvis nootjes en een Verkadereep.

De UITers zijn nog op zoek naar een freelance toiletdame voor in de avonduren (18.00 tot 24.00 uur) bij de toiletwagen. De opbrengsten (0,50 cent per toiletbezoek) mag je houden!

Op de Amsterdamse UITmarkt – een week later eerder – is de Zaanstreek vertegenwoordigd met “Ontdek de Zaanstreek.”

Foto boven van Facebookpagina van UITmarkt.