Orkaan’s Grote Club-actie: kom erbij! (#1: Kracht & Vlugheid)

De Zaanstreek kent een levendig verenigingsleven. Er wordt gesport, gemusiceerd, toneel-gespeeld, geschilderd, gelezen en gedicht.

Maar nog lang niet genoeg en nog lang niet door iedereen. Dan kan beter.

De hele maand september is het bij De Orkaan Grote Club-actie! Vandaag:

Kracht & Vlugheid

Gymnastiek- en sportvereniging K&V uit de Zaanstreek zoekt nieuwe leden. ‘Na het werk een aantal salto’s springen op de airtrack is leuker dan welke sportschool dan ook,’ aldus een van de deelnemers. Ook bij freerunnen en workout op muziek is nog plek. 

Het al 105 jaar bestaande Koninklijke K&V (Kracht en Vlugheid) zag tijdens de lange lockdowns het aantal leden gestaag teruglopen, maar nodigt jong en oud uit om het binnen sporten weer op te pakken. ‘Juist nu is het belangrijk om weer te gaan sporten. Zo kan je de coronakilo’s te lijf te gaan, maar K&V is vooral ook een hele gezellige vereniging,’ aldus Ilya Slingerland, voormalig topturnster en trainer bij K&V. Naast de sport staat de vereniging ook bekend om het organiseren van activiteiten zoals de kinderdisco’s en het roemruchte turnkamp, dat dit jaar weer plaatsvindt in de herfstvakantie. 

Behalve het aantrekken van nieuwe jeugd -die nodig eens achter hun telefoons en tablets vandaan moet komen- richt de vereniging zich ook op volwassenen. ‘Zo traint bij ons al jaren een moeder van een van de kinderen mee, die tijdens de lessen bedacht dat ze zelf ook nog wel eens vrij als een vogel aan de ringen wilde zwaaien. Op je veertigste beginnen met turnen is helemaal prima,’ aldus Slingerland. 

Wesley begon anderhalf jaar geleden bij K&V en springt nu moeiteloos de ene salto na de andere op de airtrack – een opblaasbare lange mat. ‘Ik had nooit verwacht dat het zo leuk was. Turnen is echt een prima uitlaatklep na een lange dag op het werk.’ Voor Wesley is ook de veelzijdigheid een groot pluspunt. ‘Het wordt nooit saai, omdat er verschillende toestellen zijn. Bovendien gebruik je je hele lichaam, waardoor je aan je conditie werkt en soepel blijft.’ 

Wie minder van de salto’s, ringen of balk oefeningen is kan ook terecht bij workout op muziek, ook wel bekend als aerobics. En er is zelfs een volleybal-uur. ‘Workout is een perfecte manier om fit te blijven voor alle leeftijden,’ aldus Slingerland. Lessen van K&V vinden plaats in gymzaal De Greep in Kogerveld, maar ook in andere sporthallen in Zaandam, Koog aan de Zaan en Zaandijk. Meer informatie: www.krachtenvlugheid.nl


Jouw club of vereniging ook in onze club-actie? Stuur een mailtje naar De Orkaan (met een paar foto’s en een uitleg waarom mensen lid moeten worden).

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *