POV en DZ: coffeeshop in Assendelft, Wormerveer of Krommenie

Nu er ruimte is voor een derde coffeeshop in Zaanstad na de definitieve sluiting van Moonlight, willen POV en DZ deze liever in Zaanstad-Noord dan in Zaandam.

Daarvoor zou het huidige coffeeshop-beleid veranderd moeten worden. Daarin staat namelijk dat de drie Zaanse coffeeshops alleen in Zaandam mogen komen.

Harrie van der Laan (Partij voor Ouderen en Veiligheid) en en Juliette Rot van Democratisch Zaanstad, vinden het tijd voor een nieuwe koers:

“Aangezien inwoners van Zaanstad Noord nu naar Zaandam moeten als zij wiet willen kopen lijkt het ons goed voor de balans om te kijken naar een mogelijkheid in Zaanstad Noord.”

Nu mag een nieuwe coffeeshop alleen in Zaandam komen, maar niet in het centrumgebied. Van de huidige twee coffeeshops zit er één in het ‘verboden’ centrumgebied (Headlines) omdat deze er er al eerder zat, de ander (Squad) is gevestigd aan de Parkstraat.

DZ en POV pleitten al eerder voor een coffeeshop in Noord maar na de definitieve sluiting van Moonlight is de discussie weer actueel geworden. In 2017 werd gekozen voor coffeeshops in Zaandam.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Kappen met die koffie shops, leid alleen maar tot erger!

  • S Tichelaar

    Goed bezig, het wordt tijd voor een coffeeshop in Zaanstad Noord!Ik steun jullie met deze actie. Het is te gek voor woorden dat anno 2019 dit nog niet goed geregeld is. Even voor de duidelijkheid meneer Staat, er is nog nooit iemand overleden door het roken van een jointje. Integendeel, mensen voelen zich beter en kunnen ontspannen, ik zie niet wat daar mis aan is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *