P+R station Zaandijk Zaanse Schans voor campers

Zaanstad wil ‘camperovernachtingsplaatsen’ op het P+R terrein achter station Zaandijk Zaanse Schans realiseren.

Dat zou betekenen dat de huidige plek voor campers daar aanzienlijk groter wordt.

De gemeente stelt dat “er nauwelijks overnachtingsplaatsen zijn voor bezoekers met campers in de stad.” (Waarschijnlijk bedoelen ze ‘gemeente’, Zaandijk en Koog a/d Zaan zijn dorpen.) Zaanstad:

“Met het groeiende aantal campers in Nederland en de toenemende overlast van campers die parkeren in de wijken rondom de Zaanse Schans, groeit de behoefte aan camperovernachtingsplaatsen in de buurt van de Zaanse Schans.

Het college is daarom voornemens om op het P+R terrein van het station Zaandijk Zaanse Schans camperovernachtingsplaatsen aan te wijzen. Er zijn een aantal scenario’s uitgewerkt, waaronder een voorkeursscenario, die aan de gemeenteraad worden voorgelegd.”

De campers waren vorige jaar vaak in het nieuws vanwege overlast en de grote belangstelling voor deze gratis overnachtingsmogelijkheid. De plek was te klein voor de grote stroom campers die ook gebruik gingen maken van de parkeerterreinen in de omtrek. Nu krijgen ze meer ruimte.

campers petra hoogkamer kfc

Campers op parkeerterrein KFC, foto: Petra Hoogkamer, 2019

 

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Jaap J. Boot

  En dat blijft gratis?

  • p.hoogkamer

   ja. zie verslag gemeenteraad. innen is te ingewikkeld… in andere landen int bv de voetbalvereniging elke avond het stageld. En krijgt een percentage voor de club. Vlgs mij is dat hier ook een optie.

 • Henk Brunt

  Aan de ene kant gratis kampeerplatsen beschikbaar stellen en aan de andere kant bezien hoe toeristenbelasting kan worden geïnt, wie kan mij dit uitleggen.

 • Ernst Debets

  Ik fietste er zojuist langs, het was niet erg druk (Corona uiteraard). De messte buitenlanders blijven weg, er stond voor zover ik heb kunnen zien één Belgisch nummerbord, de rest was Nederlands. De Duitsers, Fransen en Italianen laten het vooralsnog afweten.

 • Rob Poldner

  Uitstekende voorziening. In heel Europa voorzien gemeentes in deze behoefte. Hiermee wordt het overnachten gereguleerd.

 • Job Meurs

  Een hoog voertuig in woonwijken parkeren is in Zaanstad niet toegestaan en Handhaving heeft toegezegd hierop toe te zien.

  Artikel 5:9 van Algemene plaatselijke verordening (APV) Zaanstad

  Artikel 5:9 Parkeren van uitzicht belemmerende voertuigen
  1. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter, op de weg te parkeren bij een voor bewoning of ander dagelijks gebruik bestemd gebouw op zodanige wijze dat daardoor het uitzicht van bewoners of gebruikers vanuit dat gebouw op hinderlijke wijze wordt belemmerd of hen anderszins hinder of overlast wordt aangedaan.

  2. Het verbod geldt niet gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt voor het uitvoeren van werkzaamheden waarvoor de aanwezigheid van het voertuig ter plaatse noodzakelijk is.

 • Olga de meij

  Geweldig nieuws van de gemeente. Gratis voor campers en veel geld betalen voor de Zaanse schans. Wat een giller. Nog een dossier erbij straks net als het hembrugterrein. Wst een trieste bedoening bij de gemeente , niet in overleg gaan met mensen en alles uit de hand laten lopen. Wat een bestuurlijk zootje daar om je tot te schamen .

 • JP de Jong

  Beetje vreemde zaak gratis camperplaatsen betaald parkeren gratis tentplek? weer een vuilstortplaats gemeente ruimt weer op burger betaald?

 • Cedor Plug

  Geweldig initiatief. Complimenten aan de Gemeente.
  Hopelijk volgen veel gemeentes uw voorbeeld.
  Jullie gaan met de tijd mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *