Prijs voor Volkskrant: ‘Zaanse’ reportage over ‘Gülenschool’ De Roos

Volkskrantjournalisten Janny Groen en Rik Kuiper hebben de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2018 gewonnen met hun reportage over de islamitische basisschool De Roos in Zaandam.

De school kwam in het nieuws nadat ze beschuldigd was een ‘Gülenschool’ te zijn en daarmee de mislukte staatsgreep tegen de Turkse president Erdogan te steunen.

Lees hier de reportage: “Hoe escaleerde het bij ‘Gülenschool’ De Roos? Leegloop bij ‘Gülenschool’ in Zaandam.” Ouders werden opgeroepen hun kinderen van school te halen en velen deden dat ook dankzij de vanuit Turkije aangestuurde lobby, wie bleef werd uitgemaakt voor ‘landverrader’.

Rik Kuiper maakte de winst via Twitter bekend.

Ook maakte Janny Groen met collega Tjerk Gualthérie Van Weezel een verhaal over de Erdogan-lobby die op de school gericht was. De Orkaan schreef daar destijds dit over.

Ons De Roos-dossier.

Foto van de website van De Roos.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Willemsen

    Tja dat dit soort conflicten zich in Nederland zouden voordoen had ik in mijn jeugd niet verwacht of kunnen voorspellen.

  • joop tralala

    Triest dat de invloed van een “dictator” zo diep ingeworteld zit bij de hier aanwezige Turken. Misschien eens tijd dat de hier aanwezige Turken hun ogen openen en inzien dat er ook door “dictatoren” nepnieuws wordt verspreid. Tot nu toe is er door Erdogan nog steeds geen enkel bewijs geleverd wie de opstand heeft opgezet of was het Erdogan misschien zelf??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *