Bemiddeling De Roos mislukt, school loopt leeg

De poging van de burgemeester Faber om te bemiddelen bij het conflict tussen islamitische basisschool De Roos en ouders die zeggen dat de Roos een Gülen-school is, is mislukt.

Het tweede gesprek dat gister, donderdag 8 september onder leiding van burgemeester Faber zou plaatsvinden, is niet doorgegaan, de strijdende partijen hebben het gesprek afgezegd. “Ze komen er niet uit” aldus de woordvoerder van burgemeester Geke Faber.

Het eerste gesprek op het stadhuis vond op dinsdag 6 september plaats nadat de rechter in Haarlem de beide partijen had opgeroepen eerst met elkaar de zaak tot een goed einde te brengen.

Uiterlijk 18 september doet de rechter nu uitspraak in de zaak. De school eist dat de ouders stoppen met het verspreiden van onjuiste berichten via sociale media.

Veel zin heeft zo’n verbod overigens niet meer, 179 van de 405 leerlingen van De Roos zouden al zijn uitgeschreven, waarmee het merendeel van de Turkse leerlingen van school is verdwenen – de school heeft ook islamitische leerlingen met een andere nationaliteit. Ook zeker zeven docenten verlieten de school.

De leegloop is het gevolg van de oproep van de Turkse president Erdogan om Gülen-instellingen te boycotten, het zouden ’terroristen’ zijn die achter de staatsgreep zitten.

(op de Orkaan-foto, camera-ploeg en journalisten die bij het stadhuis wachten)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *