Quizje: rara waar is dit?

Wij kregen mail van Sanna Munnikendam met bovenstaande foto en de vraag ‘rara waar is dit?’ en we kwamen er niet uit…

Het zou Almere kunnen zijn, Roermond, Spijkenisse of een buitenwijk van Bolsward, maar nee, Sanna verklapte dat het toch echt in de Zaanstreek is.

Het toont een beetje gedateerd, en toch lijkt het ook nieuw met die zonnepanelen en dat hek ervoor. De bomen schijnen op leeftijd en die sloot ziet er ook niet uit alsof ‘ie zojuist gegraven is…

Weet jij het? Waar is dit?

Sanna Munnikendam
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jonathan Romans

  Dit is het nieuwe plannetje aan het Burgemeester in t Veltpark als ik mij niet vergis. Nabij het ZMC. Lijkt mij mooi wonen!

 • Gert Jan Negrijn

  Inderdaad, nieuwbouw bij ZMC.
  Mooi, beetje aan de prijs ?!?

  Waarom geen starters woningen zodat de Zaanse jeugd in de Zaanstreek kan blijven.

  • M. van der Poel

   Omdat het grote geld voorgaat.

  • Peter van Haasen - PVV Zaanstad

   De Zaanse PvdA kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021, Songül Mutluer is de huidige wethouder wonen van Zaanstad.
   Zij bouwt liever voor de ‘happy few’ (prijzen tot 850.000€) dan voor Zaanse arbeiders, waardoor haar partij ooit groot is geworden. En natuurlijk de naam ‘Partij van de Arbeid’ mag voeren.

   • De Orkaan

    Ook bij Gouwpark (Goudpark?) geldt de 30%-norm voor sociale huur, dat zou in dit geval om minstens 75 woningen gaan, een deel is al gekocht door corporatie Eigen Haard. Ontwerper is Sjoerd Soeters (die dit naast zijn klusje als Inverdan-supervisor deed). Het hele Gouwpark-dossier: https://www.deorkaan.nl/tag/gouwpark/

 • Jan Mulder

  Nou het zijn een paar van de weinige grondgebonden woningen. Prijzen zijn inderdaad erg hoog maar daarvoor moet je toch echt bij de landelijke politiek zijn en grote investeringsfondsen. Die zorgen voor een hoge prijs. Het zou fijn zijn als de Zaanse politiek eens zich hard maakt voor het bouwen van woningen grote eengezinswoningen ipv kleine hokjes. Die kleine hokjes zijn namelijk alleen maar interessante investeringsobjecten. Daarnaast zijn ze veeeeeel te duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *