Reparatiewerkzaamheden brug Krommenie (N203)

Dit weekend – van vrijdagavond 11 november 20.00 uur tot en met zaterdag 12 november 06.00 uur – wordt er gewerkt aan de brug tussen Krommenie en Wormerveer.

Door een scheurvorming in een van de assen kan de brug niet meer worden bediend. Eind oktober werd uit voorzorg een van de rijstroken in de richting Uitgeest afgesloten. Om er voor te zorgen dat het verkeer weer van beide rijstroken gebruik kan maken, worden komend weekend reparaties uitgevoerd.

De brug in de N203 wordt vanaf de onderkant gerepareerd. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gewoon over de brug rijden. Provincie Noord-Holland laat weten dat verkeersregelaars het verkeer vanaf de kruising met de N246 over de zuidelijke brug gaan leiden. Het verkeer moet hierbij rekening houden met een kleine vertraging.

De scheepvaart door de Nauernasche Vaart ondervindt hinder van het defect aan de brug. De brug wordt niet meer bediend en gaat hierdoor niet meer open voor scheepvaart. Scheepvaart hoger dan 2,70 meter wordt geadviseerd om te varen via de Zaan. Scheepvaart hoger dan 6,20 meter kan omvaren via het IJsselmeer.

De brug zou eigenlijk al in 2015 vernieuwd worden, maar die plannen stuitten op verzet van onder meer Forbo. In 2018 werd vastgesteld dat de brug “aan het eind van haar levensduur” was. De brug zal dus vervangen moeten worden, maar het is nog steeds onbekend wanneer dat gaat gebeuren. Scheepvaart blijft gestremd

Lees ook:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *