Rob Muntz’ woonwinkel Lil.nl failliet – UPDATE: doorstart en nieuwe eigenaar

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan. Volgens de website is “sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt.”

Klanten hebben volgens Lil “tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen geannuleerd.”

UPDATE: de Groningse investeringsmaatschappij Diek Invest, onderdeel van de OVM | Group en ondernemer Sebastian Bakker hebben een doostart gemaakt waarna het afgeslankte bedrijf eind september is doorverkocht aan Kees Eldering, de oprichter an Hotels.nl.

“Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.”

Begin deze maand kwam Lil negatief in het nieuws tijdens een uitzending van Radar.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *