SIOZ naar rechter om Gülen-beschuldiging De Roos

De Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) eist van vier ouders dat ze ophouden met het doen van negatieve uitlatingen over de Zaandamse islamitische basisschool De Roos.

Vrijdag dient het kort geding bij de rechtbank in Haarlem.

De ouders zouden via Whatsapp en Facebook hun actie voeren. SIOZ wil dat deze groepen worden opgeheven.

Als de ouders dat niet doen moet de rechter een dwangsom opleggen aldus een bericht van de NOS.

De Roos zou al een kwart tot een derde van de 400 leerlingen zijn kwijtgeraakt.

Foto van website van De Roos.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Hans Kuyper

  Ondertussen hebben de ouders en de school besloten het gesprek met elkaar aan te gaan. Zij willen graag burgemeester Faber als gespreksleider. Ik hoop en verwacht dat zij op zo’n verzoek zal ingaan, en dat de uitkomst van dit gesprek inderdaad een voorbeeld wordt voor de hele Turkse gemeenschap in Nederland. Als het ergens kan, dan is het aan de Zaan!

 • Barend

  Weer gaat men met de zachte hand smeken of deze mensen aub door één deur zouden willen gaan, dat is toch te gek voor woorden! En daar gooit Hans nogeres héél populistisch een vreemdsoortig, zelfbedacht streek-nationalistisch sausje overheen door te zeggen dat het hier in de zaan wél moet lukken en als voorbeeld zou moeten dienen voor de rest van Nederland. Bah! De tijd van pappen en nathouden met theedrinken moet eens over zijn. Lukt het niet om te integreren etc, dan zal het tijd worden dat men terug naar hun roots gaat en daar dan ook blijven.

  • Boon

   Je vergeet onze eigen geschiedenis . Ook Roomsen en Protestanten(in vele gradaties)hebben daarom nog steeds eigen scholen, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen. Nee, ik ben niet blij met wat daar en hier gebeurd want dat is de opmaat voor een nieuwe ontploffing.

   • Barend

    Boon, ik vond het altijd al een vreemde zaak dat er bv een evangelische school is. Het “apart” maken wat daaruit voortvloeit zat mij niet lekker, maar kon niet echt de vinger op de zere plek leggen om een probleem te duiden. Als die er mocht zijn? Het verschil zit hem in de agressie. En ergens doet Hans daar aan mee door te blijven mekkeren dat dé zaankanter(?) een aparteling is. Koning, keizer, admiraal; sch**ten moeten we allemaal.

  • Hans Kuyper

   Dat het gearrangeerde gesprek een voorbeeld voor heel Nederland zou kunnen zijn, is de hoop van de betrokkenen zelf, zoals verwoord in een artikel in het NHD. Het zijn niet míjn woorden, vandaar de toevoeging ‘inderdaad’. Verder begrijp ik niet waarom Barend mij agressief noemt. En over nationalisme versus gezonde trots moeten we het nog maar eens uitgebreider hebben.

 • Barend

  Hans, ik bedoelde niet dat jij achter deze agressie staat of meewerkt aan die agressie. Ik doelde op het gegeven dat er zoveel agressie is vanwege een verschil in politieke voorkeur. Door dan ook nog te doen alsof dé zaankanter een bepaalde gave zou bezitten die maakt dat het alles wel ff opgelost zou worden, is hoogmoedig en bijna arrogant. En geeft bijna nog een goedkeuring dát er agressieve-tegenstellingen mogen bestaan want hé; een zaankanter is ook een aparteling óf bagataliseerd tenminste de agressie door een niet ter zake doende “zaanse aparteling” op te voeren. Trouwens, ik lees nergens in berichtgevingen dat die 4 erdo-vrouwen zich gedistancieerd hebben van die sukran ince, of tenminste enig berouw tonen. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *