De komende week is het weer schoolvakantie. Veel sportcompetities liggen dan stil. Toch wordt in sommige competities de strijd aangaan. In de Korfballeague en het waterpolo is nog voldoende spanning te beleven dit weekend. De dames van ZV de Zaan spelen de finale om de winter Trophy in zwembad de Slag.

Dit is de sportagenda voor 17 en 18 februari.

Zaterdag 17 februari

Korfbal (Zaal)

Nog zes wedstrijden te gaan in de reguliere competitie van de Korfballeague. Nummer 2 KZ ontvangt Blauw Wit uit Amsterdam dat 6e staat en vorige week nog met gemak die andere Zaanse club, Groen Geel, versloeg.

Groen Geel heeft op zijn beurt een belangrijke wedstrijd in de middag tegen directe concurrent HKC dat drie punten meer heeft dan de ploeg uit Wormer maar ook nog lang niet veilig is.

De overige competities liggen stil in het korfbal.

WedstrijdTijd
KorfballeagueHKC – Groen Geel16.00
KZ – Blauw wit20.00
Coach Tim Bakker van KZ loodst zijn ploeg naar de play offs.

Waterpolo

De heren van ZV de Zaan spelen voor de Eredivisie waar het pas spannend wordt wanneer de play offs aanbreken in het voorjaar.

Bij de vrouwen is er geen programma in de eredivisie. Wel is er de ontknoping van de Winter Trophy in Zaandam. De kleine finale – om de derde en vierde plek – gaat tussen de Leidse formatie ZVL-1886 en het Utrechtse UZSC (16.00 uur).

De finale gaat tussen de koploper in de eredivisie Polar Bears en de huidige nummer twee van de eredivisie ZV De Zaan. De wedstrijden worden gespeeld in zwembad de Slag in Zaandam.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenGZC Donk – ZV de Zaan15.30
ZV de Hamvrij
Dames Winter Trophy finaleZV de Zaan – Polar Bears17.30
Dames ZV de Zaan werden in 2023 landskampioen. Is er dit weekend weer een feestje in de Slag?

Door Edwin Kleiss.