Met de laatste loodjes in zicht staan er dit weekend ook nog drie Zaanse wedstrijden op de kalender. KZ en Groen Geel treffen elkaar voor een Zaans onderonsje richting het einde van de Korfballeague, De Ham en ZV de Zaan spelen tegen elkaar bij de dames en de dames van Compaen volleyballen tegen Zaanstad in de Koog. HV Zaanstreek handballers strijden voor het terugkrijgen van de koppositie, de Compaen heren willen een sprong maken naar het kampioenschap en de Kraaien komen weer in actie op het hockeyveld.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde.

Zaterdag 16 maart

Korfbal (Zaal)

KZ – Groen Geel is altijd een mooi affiche voor de Zaanse liefhebbers van korfbal. Wel is het jammer dat de spanning er met nog twee wedstrijden te gaan wel een beetje vanaf lijkt. KZ heeft de play-offs binnen en gaat voor een zo goed mogelijke plek in die strijd om het kampioenschap van Nederland. Groen Geel verloor vorige week een cruciale wedstrijd tegen KCC waardoor de club nu vrijwel zeker zal degraderen.

Toch blijft de Zaanse derby een publiekstrekker, zaterdag is ook de Orkaan aanwezig in Topsportcentrum de Koog voor een verslag.

In de overige competities staat dit weekend de laatste speelronde op het programma. De stand van zaken is als volgt:

Overgangsklasse: KVZ ’23 staat onderaan met vijf punten en kan in theorie nog een plek stijgen. De tegenstander is echter de nummer 3 dus de kans is klaar.

1e Klasse: Roda Westzaan staat onderaan en gaan degraderen.

2e Klasse: Furore staat 4e en kan niet meer stijgen of dalen op de ranglijst.

3e Klasse: OKV staat 2e en speelt tegen de nummer 3. Zaandam Zuid staat 7e met zeven punten en speelt tegen nummer 6 met negen punten.

WedstrijdTijd
KorfballeagueKZ – Groen Geel20.00
Overgangs klasseExcelsior – KVZ ’2318.00
1e klasse DRoda Westzaan – Refleks15.00
2e klasse FFurore – Haarlem13.20
3e klasse GOKV – HBC14.20
Zaandam zuid – ADOS15.00
Marijn van den Goorbergh viert een doelpunt met teamgenoten van KZ.

Volleybal

In het volleybal komt het einde van de competitie langzaam in zicht met nog vier wedstrijden te gaan. Zaanstad heren 1 staat 5e en ontvangt in Topsporthal de Koog nummer 9 Skunk.

Compaen staat eerste en speelt een topper in Dordrecht tegen de nummer 2. Het verschil op de ranglijst is vijf punten. Er kan dus een grote stap worden gezet richting het kampioenschap, met nog vier wedstrijden te gaan.

In de 2e divisie, met drie Zaanse ploegen, staat vooral Zaanstad dames 1 op een spannende plek, namelijk plek 5 met 1 punt minder dan de positie die recht geeft op promotiewedstrijden. Zaterdag staat de derby tegen Compaen uit Oostzaan op de rol.

WedstrijdTijd
Topdivisie heren BMerkala Zaanstad – Skunk20.00
Eerste divisie heren BNext volley Dordrecht – Compaen19.00
2e divisie dames CMerkala Zaanstad – Compaen17.15
Merkala Zaanstad 2 – Zovoc15.15
Compaen heren 1.

Waterpolo

En derby nummer drie is bij de dames in de Eredivisie waterpolo.

WedstrijdTijd
Eredivisie damesZV de Ham – ZV de Zaan18.40

Zondag 17 maart

Handbal

Thuiswedstrijden voor beide eerste teams van HV Zaanstreek.
Bij de heren zijn nog vier wedstrijden te spelen. Ze staan 2e (twee punten achter de koploper) en ontvangen nummer 4.

De dames staan 5e van de zes teams in de 2e Klasse. De puntloze hekkensluiter komt naar Zaandam.

WedstrijdTijd
Heren zaal 2e divisieHV Zaanstreek – Aristos Amsterdam 212.45
Dames zaal 2e klasseHV Zaanstreek – Handbal Domstad 211.15

Hockey

Het seizoen is weer in volle gang voor de hockeyers. De dames wonnen hun eerste wedstrijd met 6-0 van een directe concurrent. Nu doen ze een aanval op de top 3. En wat wil het lot? De nummer 3 komt op bezoek bij de Zaanse club. De daad kan bij het woord.

De mannen gaan naar de hoofdstad van onze provincie. Daar spelen ze tegen de nummer 4 met vijfentwintig punten. Zelf staan de Kraaien 10e met elf punten.

WedstrijdTijd
3e klasse herenHaarlem – Kraaien14.45
4e klasse damesKraaien – Woerden12.45

Door Edwin Kleiss.