Er werden flinke afstanden gereden dit weekend door de Zaanse sportploegen. Rugby in Groningen, volleybal in Limburg, waterpolo in Ede en ga zo nog maar even door. Wat je van ver haalt is lekker zeggen ze maar het levert blijkbaar weinig punten op. De punten bleven in het noorden en zuiden. Verder was er een volle middag handbal in sporthal Zaanstad Zuid, blijven de Kraaien dames punten pakken en een volle ronde in de Eredivisie waterpolo.

Dit zijn de sportuitslagen van 28 en 29 oktober.

Zaterdag 28 oktober

Volleybal

De Zaanse ploegen speelden allemaal uit dit weekend. De heren van Zaanstad op zondag omdat er werd afgereisd naar Limburg. Alleen de dames van Zaanstad wisten te winnen zaterdag.

Compaen heren 1 staat ondanks het verlies nog wel 1e in de Eerste divisie, met twintig punten.

In de 2e divisie bij de dames vinden we Zaanstad 1 op de 4e plek, Zaanstad 2 op de 7e plek en Compaen staat helemaal onderaan. Zij staan 12e met vijf punten uit vier duels. Dat zijn er wel minder dan de andere ploegen.

WedstrijdUitslag
Topdivisie heren BMerkala ZaanstadZondag
Eerste divisie heren BLimax – Compaen3-2
2e divisie dames CZovoc – Merkala Zaanstad 10-4
Taurus – Compaen3-1
Sovoco – Merkala Zaanstad 24-0
Compaen heren selectie 2023-2024

Waterpolo

Een regulier programma in de Eredivisie dit weekend. Vooral bij de Zaan mannen was het spannend. Na een 9-7 voorsprong kwam het Ravijn nog terug tot op een punt verschil maar de overwinning bleef in Zaandam zuid.

WedstrijdUitslag
Eredivisie herenZV de Zaan – het Ravijn9-8
ZV de Ham – Polar bears7-15
Eredivisie damesZV de Zaanzondag
ZV de Ham – Polar bears6-18

Zondag 29 oktober

Handbal

Het herfstweer was zondag een mooie gelegenheid om een middag naar het handbal te gaan kijken. Dat deed de Orkaan dan ook. Zie daarvoor ons verslag van de dag. De mannen wonnen voor de vierde keer op rij. De dames begonnen vorige week aan de competitie met een overwinning maar konden deze week de punten niet in huis houden.

WedstrijdUitslag
Heren zaal 2e divisieHV Zaanstreek – VVW34-30
Dames zaal 2e klasseHV Zaanstreek – Nieuwegein 216-18
Jessica Meijer scoort 6-3 tegen Nieuwegein

Hockey

De dames wonnen knap in Baarn, waar je toch met een hockeystick in de wieg ligt als baby. De laatste weken gaat het lekker en stromen de punten binnen na een slecht begin van de competitie. De dames staan nu op plek 5 met tien punten uit zes gespeelde wedstrijden.

De heren zakken van plek 9 naar 10 van de twaalf met zes punten uit zeven potjes hockey. Zij speelden thuis gelijk tegen de nummer 4 van de ranglijst.

WedstrijdUitslag
3e klasse herenKraaien – Wateringse veld2-2
4e klasse damesBaarn – Kraaien1-2

Rugby

Zaandijk begon sterk aan de competitie. Vorige week werd voor het eerst niet gewonnen. Zondag stond er een verre trip op het programma naar Groningen. Helaas werden de gereden kilometers niet omgezet in punten zo vernamen we van coach Walter van Ling.

‘We gingen goed van start, met 0-5, Groningen maakte toch gelijk 5-5, en daarna 5-10, 12-10, 15-10, 20-0,:20-15.
Als je rekent dat 1 score 5 of 7 punten is was het spannend
Van onze kant was het een slappe wedstrijd, zolang we in de organisatie bleven spelen ging het prima maar te vaak leden we balverlies omdat we geïsoleerd aanvielen.
Het ruikt wel naar beter, dit was onze slechtste wedstrijd, waarbij we hadden kunnen en moeten winnen.’

WedstrijdUitslag
2e klasse noord (H)RC Groningen 2 – Zaandijk20-15

Volleybal

Een zondagmiddag pot voor de heren van Zaanstad op bezoek in het Limburgse Meijel. Het leverde helaas geen punten op. We vinden de mannen op plek 3 in de topdivisie na vijf gespeelde wedstrijden.

WedstrijdUitslag
Topdivisie heren BPeelpush – Merkala Zaanstad3-2

Waterpolo

Net als in de wedstrijd om de supercup onlangs verloren de dames van de Zaan ook zondag van Polar Bears. Het bleef lang spannend in Ede.

WedstrijdUitslag
Eredivisie damesPolar bears – ZV de Zaan11-10

Door Edwin Kleiss.