Soms zit het mee, soms zit het tegen. De hockeyers gingen driemaal onderuit dit weekeinde, ook in de volleybal damescompetitie was het niks voor de Zaanse ploegen.

De waterpolo-dames van ZV de Zaan vochten zich juist terug in het Euro cup. Ze troffen tegen Lille zaterdagavond en sleepten een belangrijke overwinning binnen in de strijd om de volgende ronde.

Waar Zaandijk rugby vorige week nog een ‘slappe wedstrijd’ speelde aldus de coach revancheerden zij zich deze week op eigen veld door niks weg te geven tegen de Terriërs.

Dit zijn de sportuitslagen van 3, 4 en 5 november.

Vrijdag 3 november

Hockey

Vrijdag kwamen de Kraaien mannen al in actie voor de Silver cup. De Terriërs waren te sterk ondanks twee goals voor de thuisploeg.

WedstrijdUitslag
Silver Cup herenKraaien – Terriërs2-4

Zaterdag 4 november

Volleybal

Een goede start van het seizoen voor Zaanstad heren 1 en Compaen heren 1.
Zaanstad won zaterdag en staat 2e in de Topdivisie met dertien punten uit zes partijen. Dat is slechts een punt minder dan koploper Sliedrecht sport.

Compaen verloor weliswaar in eigen huis maar staat gedeeld eerste met 22 punten uit de eerste zes potjes.

Bij de dames in de 2e divisie werd verloren door de drie Zaanse teams. Zaanstad 1 en 2 staan zusterlijk naast elkaar op plekken 4 en 5. Op plek 12 vinden we Compaen dames 1 als hekkensluiter.

WedstrijdUitslag
Topdivisie heren BMerkala Zaanstad – Inter Rijswijk3-0
Eerste divisie heren BCompaen – VC WIK Groot-Ammers2-3
2e divisie dames CMerkala Zaanstad 1 – Kalinko0-4
Compaen – Volevo2-3
Merkala Zaanstad 2 – USV Protos1-3

Waterpolo
Spanning in het Amsterdamse Sloterparkbad waar de dames van de Zaan zich in het Euro cup treffen tegen Lille nog onnodig moeilijk maakten in het vierde kwart. Zie ook het verslag op onze site.
De heren konden er helaas niet bij zijn om de meiden te steunen, zij speelden zelf uit tegen Amersfoort maar wonnen daar wel vrij eenvoudig.

Dan de heren van de Ham, hen lukt het maar niet om te winnen ondanks dat het verschil op het scorebord weer vrij klein was zaterdag. De dames speelden zondag.

WedstrijdUitslag
Eredivisie herenZPC Amersfoort – ZV de Zaan8-13
ZV de Ham – ZVL 188612-15
Euro CupZV de Zaan – Lille12-9

Zondag 5 november

Badminton

Matchpoint 1 speelt gelijk tegen hekkensluiter BV Van Zijderveld 5. In de 4e divisie van het badminton heeft Matchpoint 1 een spannende wedstrijd gespeeld tegen BV Van Zijderveld 5, die onderaan de ranglijst bungelt. De teams waren aan elkaar gewaagd en wisselden overwinningen af in de enkels en dubbels. Met een gelijke stand van 3-3 gingen ze de beslissende mixen in, die ook in een remise eindigden. Zo bleef de eindstand steken op 4-4 en handhaafde Matchpoint 1 zich in de middenmoot. 

Matchpoint 2 boekte de eerste zege van het seizoen tegen Gaasperdam BV5. Matchpoint 2 heeft in de 5e divisie zijn eerste overwinning van het seizoen behaald tegen Gaasperdam BV5. De ploeg begon sterk door beide dubbels te winnen en bouwde de voorsprong verder uit met twee zeges in de damesenkels. De herenenkels gingen verloren, maar de eerste mix werd weer gewonnen door Matchpoint 2. Er werden veel spannende driesetters gespeeld, die dit keer in het voordeel van Matchpoint 2 uitvielen. Met een eindstand van 5-3 liet Matchpoint 2 de laatste plaats in het klassement achter zich. 

Matchpoint 3 beperkt schade tegen De Shuttle. Matchpoint 3 heeft in de 7e divisie een nipte nederlaag geleden tegen De Shuttle uit Wormer. De ploeg kwam op achterstand door de verloren dubbels en kon die niet meer goedmaken in de enkels, waarvan er slechts één werd gewonnen. Matchpoint 3 toonde veerkracht in de mixen, die beide werden gewonnen. Zo werd de eindstand bepaald op 3-5 in het nadeel van Matchpoint 3. 

Handbal

De dames van HV Zaanstreek speelden hun derde wedstrijd in de zaalcompetitie. Alleen de eerste wed gewonnen. Ook deze week leverde geen punten op.

De heren blijven maar winnen, al was het met slechts een doelpunt verschil, en draaien mee bovenin de competitie.
Speler Wouter van Lienen over de wedstrijd:

“We speelden tegen nummer 2 Udi wat voor ons een compleet nieuwe tegenstander is. Er vielen veel goals in de 1e helft waarbij we altijd aan de goede kant van de score stonden op een paar keer een gelijke stand na. De tweede helft was het scorend aan beide kanten minder maar we hebben altijd ongeveer drie punten voorgestaan. De laatste twee minuten konden zei nog twee scoren maar uiteindelijk hebben we met een punt verschil toch gewonnen 32-33.”

WedstrijdUitslag
Heren zaal 2e divisieUDI 1896/DFS Arnhem – HV Zaanstreek32-33
Dames zaal 2e klasseGreen Park Handbal Aalsmeer 2 – HV Zaanstreek37-10

Hockey

Na een opgaande reeks weten de dames deze week niet te winnen tegen de buren uit Purmerend. In de 4e klasse staan zij nu op de 6e plaats. De middenmoot.

Naast de wedstrijd van vrijdagavond in de Silver cup verloren de heren ook zondag in de competitie. Kraaien heren 1 zakt zo naar plek 10 in de 3e klasse.

WedstrijdUitslag
3e klasse herenSaxenburg – Kraaien2-1
4e klasse damesKraaien – Purmerend0-2

Rugby

Zaandijk wint zijn vierde wedstrijd van de eerste zes. In de thuiswedstrijd gaven ze niks weg.
We vinden de Zaankanters terug op plek 3 in de 2e klasse.

WedstrijdUitslag
2e klasse noord (H)Zaandijk – RC the big Bulls43-0

Waterpolo

De dames van de Ham gingen op bezoek bij de KNZB, een team dat bestaat uit jong Oranje speelsters die ervaring opdoen in de Eredivisie.

WedstrijdUitslag
Eredivisie damesKNZB topsport- De Ham11-9

Door Edwin Kleiss.

De goed gevulde tribune voor ZV de Zaan in het Sloterparkbad Amsterdam (met sportwethouder Gerard Slegers)

Door: Edwin Kleiss. Met dank aan: Dorien Schreurs, Wouter en Ronald van Lienen, Walter van Ling.