Stoerrr! Zaans Youtube kanaal voor Mannen in de keuken

Iedereen die wel eens heeft gegeten in restaurant De Vijfde Smaak (in De Waakzaamheid) zal beamen dat er Bourgondisch eerlijk gekookt wordt.

Chef Pjotr Rentinck serveert producten van kleinere leveranciers en als je eens -per ongeluk- vraagt naar de herkomst van bijvoorbeeld een olijf, dan mag je een uur uittrekken voor het antwoord. Maar da’s geen straf: de kennis en liefde spat ervan af en Pjotr draagt graag over.

Kanaal! 
Dat overdragen doet hij voortaan om de week ook via Youtube kanaal ‘Meneer in de Keuken’. Het kanaal is in het leven geroepen door Robert Kroon, eigenaar van een food-marketingbureau uit Koog aan de Zaan. Chef Pjotr Rentinck en Paul Manten wisselen elkaar af voor de camera. Manten is een ‘hobbykok’ en de filmpjes/recepten tot nu toe lijken dat verschil in titel te benadrukken.

Paul Manten

Schalks/Konijn
Waar chef Pjotr de mannelijke koks meeneemt in de wereld van acquerello rijst en lavas, tijdens de ontleding van een konijn. “Het staartje en de pootjes hou ik er expres aan, dan zie je dat het geen kat is.”, rept hobbykok Paul over ui en tomaten tijdens het maken van een snelle linzensoep. “Mooi gerechtje, binnen 15 minuten op tafel… kortom: happy days!” Paul kijkt vaak schalks de camera in. Pjotr houdt meer van z’n konijn.

Kat 
We kunnen er nog uren over schrijven, en doen dat ongetwijfeld in de toekomst nog. Wij zijn fan en overwegen onze kat (die de kerstboom stelselmatig attaqueert) te larderen met lavas en acquerello rijst. Staartjes en pootjes eraf, en er is geen haan die ernaar kraait.

Kijk hier naar Pjotr en leer

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *