Stuk Zaanderhorn afgezet door gemeente

Een deel van het woonwagenkamp Zaanderhorn is op last van burgemeester Hamming afgesloten met hekken. Volgens de tekst op de borden bij het hek is het verboden het stuk grond te betreden.

Het plaatsen van de hekken deze ochtend is onder politiebegeleiding gebeurd.

Op Zaanderhorn werd in april 2019 een forse hoeveelheid hennep in een container gevonden, een ruimte waar hennep lag te drogen en meerdere ruimtes waar hennep was gekweekt.

Ook was er sprake van stroomdiefstal en werden er diverse illegaal geplaatste containers, trailers en voertuigen aangetroffen. De eigenaren is gesommeerd deze te verwijderen. De politie hield destijds een man aan op verdenking van witwassen en een ander i.v.m. de aangetroffen hennep.

Martijn Jonker, woordevoerder van burgemeester Hamming stelt dat het plaatsen van de hekken een gevolg is van de eerdere actie:

“containers die op de openbare weg stonden zijn verwijderd, de termijnen waarbinnen die weg zouden moeten zijn is ruimschoots overschreden.”

Volgens bewoners van Zaanderhorn zou op het nu afgezette stuk een nieuwe caravan komen te staan van iemand die al op die plek woonde.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • S. Blanken

    deze plek en bewoonster hadden totaal niets met drugs wiet of wat dan ook te maken, de dame die hier stond, is 7 maanden zwanger , en ja er is van alles gevonden op het kamp maar daar stond zij buiten. haar wagen aan vervanging toe sinds 1983 is hij geplaatst door de gemeente,in dat geval moet er eerst een wagen af, voor de andere er op kan.
    de plek netjes schoon en opgeruimd, toen de nieuwe wagen onderweg was heeft de gemeente snel hekken geplaatst, en gebruikt nu dit kul verhaal om zo hun actie kracht bij te zetten. gemeente Zaanstad ga je schamen en stop is met de woonwagen bewoners te pesten en maak vakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *