Tagteam Zaanstad vliegt UIT de bocht…

Op het wegdek, in de Houtveldtunnel, fluoriserende gele letters: “ZET JE LICHT AAN”.

Ah, de ANWB-campagne om de fietsers te wijzen op het belang van goede verlichting. Iedereen die zin heeft, kon (tot 14 november) een ’tagpakket’ ophalen bij een ANWB-winkel. Met een originele foto van jezelf met de ‘zet-je-licht-aan’-tag kun je zelfs een fiets winnen.

Door Valentijn Sessink

Verderop in de Houtveldtunnel: handgeschilderde smileys in de vorm van een ouderwets fietslampje. Geestig. Oh, en bij de ingang van de tunnel de tekst ‘Licht AAn’ (het door elkaar gebruiken van kapitalen en onderkast is gewoon eigentijds gebruik van belettering – foto boven).

Maar daarna: in dezelfde kleur geel een paar gestileerde geslachtsdelen, een ziekte – daarna nog meer geklieder, nog een paar scheldwoorden…

Het tagteam Zaanstad had geen zin meer, en maakte de spuitbus effe leeg? De ergste teksten heb ik niet gefotografeerd, maar de combinatie van verkeersveiligheid met vandalisme vond ik wonderbaarlijk.

Het is ‘spuitkrijt’ zegt de ANWB en het is dus maar tijdelijk. Maar aangezien het in de Houtveldtunnel nooit regent, kon dat wel eens tegenvallen. Misschien als poedelprijs een emmer, een borstel en een sopje uitreiken aan het Zaanse ’tagteam?

‘gestileerde geslachtsdelen’ en het begin van KANKER
ZET JE LICHT AAN (wel op z’n kop voor de fietsers die netjes rechts houden)
smiley in de vorm van een ouderwets fietslampje
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *