Tennis-fusie en bouwplannen Wormer stapje dichterbij

De gemeente Wormerland gaat op zoek naar een ontwikkelaar die wil participeren in de plannen voor woningbouw op de terreinen die vrijkomen als tennisclubs de Eendragt, de Poelstars, en de Spatter gaan fuseren en verhuizen naar het ijsbaanterrein van Nova Zembla aan het Kerkepad in Wormer.

Ook de ontwikkeling van dat nieuwe sportpark en de bouw van een nieuwe sporthal aan de Spatterstraat (inclusief woningen) valt binnen het pakket van de nieuwe partner die goed moet zijn voor de € 60 à 70 miljoen die het project gaat kosten aldus Wormerland.

De fusie van de tennisclubs en de samenwerking met ijs- & jeu de boulesvereniging Nova Zembla is inmiddels een stapje dichterbij gekomen door het tekenen van een intentieovereenkomst door die clubs en de gemeente.

Die overeenkomst is volgens het persbericht bedoeld om de “hun samenwerking rond de verduurzaming van de sportaccommodaties te formaliseren”. Wat dat betekent wordt in het persbericht niet uitgelegd, maar de clubs staan schouder aan schouder en wethouder Jeroen Schalkwijk is heel erg blij met de stap en ook de mijlpaal:

“Deze overeenkomst is een grote stap voorwaarts. Het is fantastisch dat de ijs- en jeu de boulesvereniging en de drie tennisverenigingen samen deze stap willen zetten. Met de intentieovereenkomst laten wij gezamenlijk zien dat we schouder aan schouder staan bij het realiseren van dit project. Hoewel het nu nog niet duidelijk is voor welk scenario de gemeenteraad zal kiezen, ben ik blij dat we deze mijlpaal hebben bereikt.”

Fusie

Voor de niet-ingewijden: Eendragt, Poelstars en Spatter fuseren, geven hun sportparken op voor woningbouw en krijgen een nieuwe accommodatie (inclusief padel-banen) op het ijsbaanterrein dat ze moeten delen met Nova Zembla. Tegelijkertijd moet er een nieuwe sporthal aan de Spatterstraat komen, met aanpalend woningbouw om het betaalbaar te houden. In totaal zou het om 165 nieuwe woningen moeten gaan.

Wormerland heeft een partner nodig die het “risico van bouw en ontwikkeling overneemt van de gemeente” (en natuurlijk daar een prettige winst op maakt, maar dat staat uiteraard niet in het raadsbericht). Die partner wordt in de komende maanden gezocht.

De plannen voor het nieuwe tennisparksportpark zitten volgens de gemeente “al in een vergevorderd stadium. Het ontwerp van het nieuwe sportpark inclusief clubhuis bevindt zich in de laatste fase.”

Niet iedereen is even blij met de plannen. Vooral de bewoners die uit gaan kijken op het nieuwe sportpark (10 tennisbanen) en meeluisteren met het padel-gebeuren, hebben grote bezwaren. Een werkgroep waar ook GroenLinks deel vanuit maakt heeft al een alternatief plan gemaakt (met minder woningen maar zonder verhuizing naar het ijsbaanterrein) dat volgens hen serieus onderzocht wordt door de gemeente. Uit de tekst van de partnerzoektocht en de intentieovereenkomst is dat overigens niet af te leiden.

De website van het alternatieve plan is hier te vinden.

Door Piet Bakker. Bronnen: intentieovereenkomst, raadsbericht Wormerland, website IJsbaanterrein, eerder nieuws op de Orkaan. Foto: Bart van der Laan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Gerrit Jan Kat

    Bijzonder jammer dat men de plannen op deze manier doorzet. De habitat van de weidevogels op die plek staat onder druk. De bestuurders van de betreffende verenigingen stonden, kort geleden, enthousiast in de krant. Geen een van hen had het over de gevolgen voor de weidevogels. Daar heeft men zich kennelijk niet in verdiept. Hoe makkelijk stappen gemeente en betrokkenen hier over heen voor eigen gewin. Hoeveel waarde moet er worden gehecht aan natuurbehoud?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *