The Passion is de muzikale paasvertelling en wordt elk jaar in een andere Nederlandse stad opgevoerd op Witte donderdag. In 2025 is dat op 17 april in Zaanstad. Verschillende partijen mochten zich opgeven om het evenement te organiseren.

Velen waren geroepen maar door B&W is De Orkaan uitverkoren als meest gepassioneerde aanvrager, de subsidie van € 269.000 gaat dan ook naar De Orkaan.

Talrijke Orkaan-redacteuren en medewerkers hebben zich al opgegeven voor een rolletje (hoofdredacteur Merel Kan als Maria?, redacteur Piet Bakker als Judas? Wie wordt Jezus, wie opteert voor Pilatus?)

Maar eerlijk is eerlijk het het meest eerlijke is een auditie voor een eerlijke jury (hadden we al ‘eerlijk’ gezegd?. De auditie is vanaf 12.00 bij het Orkaan-kantoor aan de Houthavenkade in Zaandam. Graag in gepaste kledij aantreden: vodden, tunieken, sandalen… je weet wel.

We zoeken onder meer discipelen, soldaten, joelende menigten, huilende vrouwen, meedogenloze Romeinen en laffe verraders. Ervaring met kruisiging strekt tot aangebeveling.

Er is al eerder een Passion georganiseerd in Zaandam, lees hier het artikel.