Twee varianten voor Fortuinterrein

Er komen, zoals het er nu uitziet, 77 of 78 woningen op het terrein van de voormalige Fortuinschool in Krommenie in plaats van de eerder genoemde 83.

Projectontwikkelaar Thunnissen ontwikkelt samen met de buurt een plan waarbij rekening wordt gehouden met de bebouwing van de huidige wijk.

Op 11 februari was de tweede bijeenkomst. Ruim 100 omwonenden en belangstellenden waren naar Wijkcentrum De Palmboom gekomen om de voortgang van het nieuwbouwplan te zien.

Tijdens de eerste bijeenkomst in december hadden buurtbewoners een keuze uit vijf verschillende architectuurstijlen en drie stedenbouwkundige varianten. Daar zijn er nog twee van over.

Jaren ’30
Er was een duidelijke voorkeur voor de architectuurstijl uit de jaren ’30. Andere suggesties werden ook meegenomen zoals de behoefte aan appartementen, seniorenwoningen, minder woningen en het handhaven van het speelveldje.

In de eerste variant bestaan de 77 woningen uit 6 twee-onder-één-kapwoningen, 8 riante herenhuizen, 13 betaalbare starterswoningen en 50 gevarieerde eengezinswoningen voor het middensegment.

20160208 vogelvlucht kleur v1 (Small)

In de tweede variant zijn het er 78: de 6 twee-onder-één-kapwoningen en 8 ‘riante herenhuizen’ zijn gehandhaafd. Maar er komen 8 in plaats van 13 betaalbare starterswoningen en 46 gevarieerde eengezinswoningen voor het middensegment in plaats van 50. Extra zijn de 10 appartementen voor o.a. senioren.

20160208 vogelvlucht kleur v2 (Small)
De voorverkoop van de woningen staat gepland in het voorjaar 2016. Vorderingen zijn te volgen op wonenindefortuin.

wonen in de fortuin

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ls,hierbij wil ik reageren op dit project. Ik ben bij de inloopavond geweest en daar heb ik een formulier ingevuld.
    Nu had ik gehoord dat er (eerst in oktobetr) en later in november een reactie zou komen, wanneer er gebouwd gaat worden, maar tot op heden nog niets ontvangen.
    Graag uw reactie en met vr. groet, T. Hogenhout

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *