Twitter-account BVNL Zaanstad is #parodie

De afdeling van BVNL in Zaanstad heeft geen Twitteraccount. Het account @BVNL_Zaanstad is een parodie die door anderen wordt gevuld.

Fractieleider Homme Heida schrijft aan de media: “het twitteraccount ‘BVNLZaanstad’ wordt valselijk gebruikt. De fractie van BVNL Zaanstad heeft niets te maken met de inhoud van dat account.”

De omschrijving op Twitter-account “Net als onze leider Van Haga zijn we #COVID wappies en zetelrovers” had een aanwijzing kunnen zijn. Het account is door insiders opgezet, met RT’s van Wybren van Haga, de BVNL en Willem Engel.

Er zijn discussies met de fractievoorzitter van de PVV Purmerend Nicole Moinat die “Kruip aub terug onder jullie stenen! Ga weg en gooi de deur dicht achter jullie! Stelletje zetelrovers!” twittert en later terugkrijgt: “Wij zijn blij van de pvvov af te zijn en meisjes zoals jij”). Ook mevrouw Van Haasen krijgt een veeg uit de parodie-pan “Wij zijn dubbel zo groot als die eenmansfractie van de povv.” De ‘verspreking’ POVV (PVV en POV) is uiteraard bewust.

De Noord-Amsterdamse PVV-aanhanger Muttley (“Ik ben er ook ingetrapt”) wordt aangevallen na een reactie: “Waar bemoei jij je mee. Jij bent zelf een sukkel, idioot. Ben jij hier raadslid of ik?”

Fake-accounts hebben een geschiedenis in Zaanstad. Ooit was er een fake-account en website van de PVV. POV en DZ begonnen ooit een ‘onafhankelijke’ nieuwssite zonder zichzelf te noemen, de PvdA beheerde een anonieme Facebook-pagina. Een lid van SP/Volkstem zat achter de nepsite rosazaanstad.nl. Het SP-twitter-account is in handen van ‘De Socialisten’. Tyler ter Meulen kaapte de LZ-site.

https://twitter.com/BVNL_Zaanstad/status/1463265217807323145?s=20
https://twitter.com/BVNL_Zaanstad/status/1468200539670384646?s=20
https://twitter.com/BVNL_Zaanstad/status/1471876197965602820?s=20
Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jacob Cabida

  Ik kan hier niet meer om lachen! Hoe moet het nu met de komende verkiezingen?

  Ik heb de indruk dat ik alleen maar uit idioten kan kiezen!

  Waarom zou ik dan überhaupt nog gaan stemmen?

 • Homme Heida, BVNL Zaanstad

  De social media zijn een communicatie moeras geworden. Het biedt een onverdiende voedingsbodem aan de half geletterden, die zo hun slecht geformuleerde gal over de redelijk denkenden kunnen uitsproeien. Afgezien van de dreigementen zou je het overigens toch wel moeten blijven toelaten. Sommige mensen voelen zich daarna opgelucht. Ik ook.

 • Peter Haasen, van

  Vier jaar geleden werd de domeinnaam pvv-zaanstad.nl ook al gekaapt door ‘andersdenkenden’.
  Dat bleek later kandidaat-raadslid Eric Schaap te zijn van de lokale partij Rosa. Ook nog eens coördinator van Bureau discriminatiezaken.
  Lijkt dat er dit keer weer iemand de publiciteit van een nieuwe partij op zich heeft genomen. Al is het wel opmerkelijk dat alle tweets van ‘van Haga’ worden geretweet.
  Eric Schaap probeerde de PVV alleen maar te bashen, dit is volgens mij iemand anders, al weet je het nooit.
  Ik zou zeggen laat sociaalmedia gewoon over aan BVNL Zaanstad, dat kunnen ze heel goed zelf …….. alhoewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *