De afdeling van BVNL in Zaanstad heeft geen Twitteraccount. Het account @BVNL_Zaanstad is een parodie die door anderen wordt gevuld.

Fractieleider Homme Heida schrijft aan de media: “het twitteraccount ‘BVNLZaanstad’ wordt valselijk gebruikt. De fractie van BVNL Zaanstad heeft niets te maken met de inhoud van dat account.”

De omschrijving op Twitter-account “Net als onze leider Van Haga zijn we #COVID wappies en zetelrovers” had een aanwijzing kunnen zijn. Het account is door insiders opgezet, met RT’s van Wybren van Haga, de BVNL en Willem Engel.

Er zijn discussies met de fractievoorzitter van de PVV Purmerend Nicole Moinat die “Kruip aub terug onder jullie stenen! Ga weg en gooi de deur dicht achter jullie! Stelletje zetelrovers!” twittert en later terugkrijgt: “Wij zijn blij van de pvvov af te zijn en meisjes zoals jij”). Ook mevrouw Van Haasen krijgt een veeg uit de parodie-pan “Wij zijn dubbel zo groot als die eenmansfractie van de povv.” De ‘verspreking’ POVV (PVV en POV) is uiteraard bewust.

De Noord-Amsterdamse PVV-aanhanger Muttley (“Ik ben er ook ingetrapt”) wordt aangevallen na een reactie: “Waar bemoei jij je mee. Jij bent zelf een sukkel, idioot. Ben jij hier raadslid of ik?”

Fake-accounts hebben een geschiedenis in Zaanstad. Ooit was er een fake-account en website van de PVV. POV en DZ begonnen ooit een ‘onafhankelijke’ nieuwssite zonder zichzelf te noemen, de PvdA beheerde een anonieme Facebook-pagina. Een lid van SP/Volkstem zat achter de nepsite rosazaanstad.nl. Het SP-twitter-account is in handen van ‘De Socialisten’. Tyler ter Meulen kaapte de LZ-site.

https://twitter.com/BVNL_Zaanstad/status/1463265217807323145?s=20
https://twitter.com/BVNL_Zaanstad/status/1468200539670384646?s=20
https://twitter.com/BVNL_Zaanstad/status/1471876197965602820?s=20