Vergunning 2e fase containerwoningen Noorderveenweg

Zaanstad wil een ‘omgevingsvergunning uitgebreide procedure’ verlenen om aan de Noorderveenweg in Assendelft 72 tijdelijke woningen voor spoedzoekers en starters te bouwen.

Tijdelijk betekent dit geval 10 jaar. Bij vorige aankondigingen van Zaanstad was sprake van woningen voor spoedzoekers, jongeren en statushouders (asielzoekers met verblijfsvergunning). Die laatste categorieën komen niet meer expliciet voor in de aanvraag.

De eerste fase bestond uit 100 units (64 woningen) voor Oekraïnse vluchtelingen. Die zijn via een noodverordening gebouwd zonder verplichte participatie en bezwaartermijn. Ook deze woningen – die vorige week betrokken zijn – worden na 2 à 3 jaar bestemd voor spoedzoekers, jongeren en statushouders. Dat zou dan ook voor 10 jaar zijn. Omwonenden vrezen dat die termijn wordt opgerekt. De ‘modulaire units’ gaan volgens Zaanstad ‘minimaal 20 á 30 jaar mee’ maar kunnen ook elders worden opgebouwd.

Een deel van de omwonenden vreest dat de eerste fase gebruikt is door burgemeester Hamming en wethouder Harrie van der Laan als ‘breekijzer’ om ook de tweede te bouwen. Bezwaren zouden nu minder kans maken.

Tegen het ontwerpbesluit kan iedereen binnen 6 weken vanaf de dag van terinzagelegging (19 juni) van het besluit een zienswijze indienen bij B&W.

Volgens Zaanstad zijn er “geen belangrijke nadelige gevolgen te verwachten voor het milieu die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel een milieueffectrapportage rechtvaardigen.”

Lees hier ons dossier over de Noorderveenweg.

Door Piet Bakker. Eigen foto De Orkaan. Bronnen: aankondiging Omgevingsvergunning en eerder nieuws op De Orkaan. Foto: eerste fase gebouwd (De Orkaan)

Deel dit artikel:

2 reacties

  • wim de bruin

    Fijn dat de Orkaan hier ingaat op bezwaren van omwonenden maar dat verzuimt te doen bij twee megalomane plannen die de stadse Zaan bedreigen te weten een bijna 50 meter hoge flat op de plek van de te slopen Betrixflat en een bijna 10 bouwlage hoge kolos direct aan de overkant.

  • wim de bruin

    sorry: 60 meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *