Verhalenverteller(s) ZNSTD gevonden!

‘Achter je! Kijk achter je! Jan Klaasen, Jan Klaassen! Achter je!’

De boef/Katrijn/het verloren katje was duidelijk zichtbaar voor iedereen, en je kon roepen tot je een ons woog, maar Jan Klaassen draaide zich nooit om.

En als hij zich omdraaide, dan zag hij het niet. Met zijn houten kop. 

Hetzelfde gevoel bekroop ons bij de zoektocht van ZNSTD naar een verhalenverteller…

Zoektocht
Begin augustus plaatste ZNSTD een advertentie op z’n/h’r site:

 “De gemeente Zaanstad is op zoek naar een verhalenverteller. Een verhalenverteller is iemand die initiatieven van bewoners en maatschappelijke organisaties in de stad doorvertelt en met elkaar verbindt. Zo helpt de verhalenverteller de gemeente met de ondersteuning van initiatieven in de wijk en inwoners die zelf initiatieven willen nemen.”

Kijk achter je, voor je, onder je, naast je, in je, boven je! Kijk Zaans!
Ze is er altijd al geweest. En ze deed exact wat de gemeente ineens ‘bedacht.’ Alleen deed ze het tot nu toe vanuit haar hart. Vanaf nu vertelt, verbindt en roemt Sarah Vermoolen vanuit ZNSTD. En… het wordt een duobaan: stadsdichter Mandy Pijl is daarin haar wederhelft.

Houten hart? 
De twee praatjesmakers kennende zal het hart niet direct veranderen in hout (of Trespa voorzetgevels). En gelukkig lijkt de tekst in het persbericht dat te bevestigen:

Sarah: “Een verhalenverteller staat op een podium, wij niet. Wij zijn het podium voor de verhalen van anderen.”
“Zoals mensen die actief zijn om hun woonomgeving leefbaarder en mooier te maken, met bijvoorbeeld een stadstuinbouwproject of die zich inzetten voor mantelzorgers” zegt Mandy.

De website is inmiddels online:

website zaanse verhalen

Het staat er niet met zoveel woorden, maar Zaanse Verhalen is dus geen onafhankelijk nieuwswebsite, de verhalenvertellers worden betaald door de gemeente Zaanstad. Onderdeel dus van de steeds groeiende communicatie-afdeling van de gemeente.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *