Vertrekkend college solidair met wethouder Emmer

Recent verscheen een nieuwe versie van het nieuwe staatsieportret van het college online. Wij werden warm van dit staaltje solidariteit en willen het je niet onthouden.

De wethouders, burgemeester en gemeentesecretaris waarvoor het stadhuis van ZNSTD binnenkort geen werkplek meer zal zijn, volgden het voorbeeld van wethouder Dick Emmer en ze brachten hun benen alvast naar hun nieuwe locatie.

De foto. De benen

  1. Op de nieuwste foto zie je links wethouder Dennis Straat. Zijn benen bevinden zich al in iets bestuurlijks, wellicht in Amsterdam waar ook zijn hart ligt.
  2. Daarnaast met het lichtgrijze pak zweeft Dick Emmer, waar het allemaal mee begon. Zijn wortels zijn reeds verpot in Hilversummer grond.
  3. Dan gemeentesecretaris Guus van den Berg the come back kid senior is interim. Dat betekent naast ‘kostbaar’ doorgaans ook ‘tijdelijk’.
  4. Naast hem, ook al rood-gedast vliegt interim-burgemeester Ruud Vreeman. En ja, ook hij is the come back senior en hij gaat snel weer weg. Zijn benen doen iets met schilderijen en kunst.
  5. De enige die geaard is en met beide voeten op de Zaanse grond staat is Rita Visscher-Noordzij. En zij is nog wel van de hemelse partij: de Christen Unie!
  6. Achter Rita zweeft Addy Verschuren. Hij smeert hem er vandoor. Waarheen? Zijn benen zullen het weten. Misschien.
  7. Leny Vissers benen zijn ook ergens. Rusten ze? Misschien languit op het voetenbankje achter de geraniums? Wij weten het niet…
  8. .. en dan de gedroomde burgemeester die het niet werd. Jeroen Olthof. Verloren voor de politiek door kansen in de woningbouw of zorg. Misschien maakte hij zich toch teveel zorgen over de hoofdpijndossiers waarmee het college de komende jaren te kampen krijgt.

fotobewerking: Martijn Gigengack

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *