Vier vrijwillige ‘vuurwerkvrije’ zones in Zaanstad

Tot dusver zijn er vier vrijwillige vuurwerkvrije zones (‘bewonersinitiatief vuurwerkvrije buurt’) aangevraagd in Zaanstad.

De zones zijn vrijwillig omdat het een initiatief van buurtbewoners is en er niet door de politie gehandhaafd wordt.

De gemeente stelt wel borden ter beschikking waarop wordt aangeven dat het een vuurwerkvrije zone is. VVD en GroenLinks waren voorstander van zo’n zone in Zaanstad.

Mensen die zo’n zone aanmelden moeten de borden ophalen bij de gemeente en zelf plaatsen. Tot nu tot zijn er vier locaties aangemeld:

 • De Blijde Ruiters, Kuilpad 2, Zaandam
 • Wildopvang Krommenie, Busch 2, Krommenie
 • Tunneltje bij het Koningsdiep in ’t Kalf, Zaandam
 • Claude Monetstraat 1 t/m 120, Zaandam

Aanmelden om zelf zo’n zone in je buurt te creëren kan nog tot maandag 17 december (dan moet de mail binnen zijn).

Dit jaar is er geen meldpunt Vuurwerkoverlast van GroenLinks.

Foto is gister gemaakt door Erwin van Montfort: een door vuurwerk ontplofte vuilnisbak aan de Cultuurpad tussen de Witte Ring en de Zwarte Ring in Saendelft. Langs het fietspad even verderop (Motiefpad) was een tweede vuilnisbak is ontploft.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Frank Peter

  Ik blijf me verbazen dat al het vuurwerk over één kam geschoren wordt.. LEGAAL vuurwerk wordt slechts 2 dagen afgestoken en veroorzaakt nauwelijks schade. De grote overlast wordt veroorzaakt door een klein groepje mafkezen dat Cobra’s en ander idioot zwaar knalvuurwerk afsteekt om zoveel mogelijk schade/overlast te veroorzaken…

  • Hans

   Ook legaal vuurwerk kan overlast en schade veroorzaken. Niet iedereen is gediend van deze geldverslindende herrie en rommel.

   • Frank Peter

    Het legale vuurwerk(met name het meest overlast veroorzakende knalvuurwerk) wat gedurende 2 dagen verkocht mag worden is zó zwak dat je daar echt geen vuilnisbakken etc mee kan opblazen..geeft wel te denken waarom er in de landen waar het zware vuurwerk wél te koop is er géén idiote dingen mee uitgehaald wordt.. iets met verboden vruchten smaken het lekkerst? P.S ik heb niets met vuurwerk…

   • Bart

    Ik ben ook van een hoop dingen niet gediend, maar ik gun ieder zijn plezier. Het illegale mag van mij veel harder bestraft worden. Vanaf 18:00 op 31 dec mag het pas afgestoken worden. Daarvoor mag het dus niet.

    Die paar uurtjes kun je toch wel aan? Anders kunnen we de sinterklaasintocht, kermis, pleinfeesten, etc ook wel afschaffen. Daar is ook niet iedereen van gediend, geeft rommel en is geldverslindend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *