Vliegen door Oostzijderpark (animatie)

Het bestemmingsplan Oostzijderveld is door B&W van Zaanstad goedgekeurd, in oktober praat de raad over het plan voor 534 woningen.

Het plan ligt achter de brandweergarage, op het oude VVZ-terrein tussen Prins Bernhardplein, de Gouw en station Kogerveld.

Specifiek gaat het om ‘nieuwbouwlocatie Oostzijderpark fase 1’. Fase 2 zijn de terreinen van Zaanlandia en tennisvereniging De Gouw. Daarover is nog geen besluit.

Ontwikkeladviseur BV en Timpaan Hoofddorp – samen BV Oostzijdepark – beginen eind 2020 met de bouw. Een derde van de woningen is voor de verkoop, een derde voor de midden/dure huur en de rest sociale huur. Ook komt er een grand café/restaurant en een kinderdagverblijf.

Oostzijderpark wordt klimaatbestendig, woningen worden aangesloten op het warmtenet dat gevoed wordt door de biomassacentrale. Het wordt ook “de eerste regenboogwijk van Nederland. De straten zullen er namen krijgen van voorvechters van diversiteit en gelijke rechten” aldus Zaanstad.

Het Oostzijderpark is een van woningbouwprojecten uit de door dit college vastgestelde top 16. In 2021 moet daar gebouwd worden.

Op de website van MAAK.kogerveld is een filmpje gezet waarin je kan zien hoe het wordt. Hier de animatie (let ook op het totaal vernieuwde station Kogerveld.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Mischa Bosveld

  Ziet er allemaal leuk uit in het filmpje.

  Vraag me alleen af of er nagedacht is over de infrastructuur.

  Vooral einde middag/begin avond & weekend loopt de Heijermansstraat (maar ook de Prins Bernhard rotonde) vol met auto’s. Ik zie in de video ook geen verkeerslichten staan bij de toegangsweg tot de wijk.
  Plus dat er pak ‘m beet 1000 man komen wonen, zorgt dat straks helemaal voor een verkeersinfarct.

 • Ton Lameijer

  De naam wordt; Oostzijderpark. Ik zie alleen maar hoogbouw. Waar is het park?

 • Daniel de Boer

  Biomassacentrale klimaatbestendig?

 • Ron Bouw

  Ziet er allemaal heel mooi uit, maar vraag mij af als er ooit brand is hoe komt een brandweerauto tussen die woningen door of hoeft dat niet met de aanwezige wadi’s?
  Of komen er ondergrondse leidingen waar druk op staat, zodat de slang zo aangesloten kan worden.
  ook leuk zo’n Grand Cafe, maar op die plek?, wil je levensvatbaar zijn zal dat een Loetje of zo moeten worden, maar dan zullen er wel veel parkeerplaatsen moeten zijn en die komen er niet!
  Zolang Zaanlandia en de tennisclub er nog zitten zal het nog wel even duren voordat het plan gereed is, vind trouwens dat het wel heel lang duurt, maar daar Zaanstad zn redenen wel voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *