Vluchtelingen-mini-cruise naar Zaanse Schans 🐸

Het cruiseschip Lisabelle dat aan de Havenstraat ligt en waarop vluchtelingen uit de Oekraïne worden opgevangen, vaart vandaag eenmalig naar de Zaanse Schans.

Op deze manier kunnen de tijdelijke bewoners “genieten van wat de Zaanstreek te bieden heeft aan fraaie architectuur en waterbeleving” aldus een woordvoerder van burgemeester Hamming.

Na het uitbreken van de oorlog, hebben alle burgemeesters in Nederland de taak van het Rijk gekregen te zorgen voor huisvesting en voldoende ontspanningsmogelijkheden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Hamming: “In Zaanstad is er opvang op riviercruiseschepen aan de Havenstraat. En wat is er logischer om die schepen ook te gebruiken voor een uitstapje.”

De havendienst heeft haar volledige medewerking toegezegd en zal de aanlegplek bij de Zaanse Schans vrijhouden. Ook vaart er een boot van de dienst mee en zorgen ze voor een ‘loods’.

Buurtbewoners en andere belangstellenden die willen meevaren kunnen zich om 12.00 uur melden bij de aanlegsteiger aan de Havenstraat (onder).

UPDATE: boot is inmiddels vertrokken.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *