Opgewekt begaf ik mij naar kapsalon Studio U van Marcel Sombroek, naast de Wilhelminasluis aan de Wilhelminastraat 6, om mijn kuif enigszins te laten fatsoeneren en daarmee mijn uitstraling te versterken, want Marcel is naast kapper een autoriteit in Nederland op het gebied van uitstraling versterken door vorm en kleur van je kapsel. Dat zit voor dezelfde prijs bij de knipbeurt inbegrepen.

Door: Jan Schoen

Ik had mij terdege voorbereid omdat het plaatsnemen in de kappersstoel tevens een cursus filosofie betekent die de kapper tijdens het knippen doceert. Daarnaast etaleert hij zijn opmerkelijke wereldbeeld, dat bestaat uit Verkenners, Leerkrachten en Volgers. Tussendoor geeft hij de nieuwste inzichten uit het YOUisMe door. Ik kwam dus goed beslagen ten ijs. 

Tot mijn niet geringe verbazing bleek bij aankomst de deur van de salon hermetisch gesloten. Kijkend door de ruiten ontwaarde ik slechts een steiger. Voor de rest een lege ontmantelde kapsalon. Alles wat aan een kapsalon herinnerde was eruit verdwenen. Geen briefje in het raam met een opschrift dat hij op vakantie was, bijvoorbeeld, of op familiebezoek was, ofzo. Niets van dat al. Ik krabde mij achter de oren. En ging met mijn handen in mijn haardos op een bankje zitten. Zag een aantal schepen geschut worden en die daarna de sluis uitvoeren. Ik vroeg mij af wat er met de kapper/filosoof gebeurd kon zijn. 

Twee buren wisten te vertellen dat Marcel gestopt was. Hij ging wat anders doen, had hij gezegd. En plotseling was hij zomaar verdwenen. 

Het ziet er naar uit dat ik naar een andere kapper op zoek moet. Of die mijn uitstraling ook kan versterken betwijfel ik. De vraag blijft waar zijn Marcel en zijn hondje Joeki in godsnaam gebleven?