Waarheen? Living Statues, Nol & Debora, Bokketochie, The Jigantics…

Dit weekend: Living Statues Festival, Nol Sicking & Debora Visscher in de Bullekerk (foto), Ego door Alex Ploeg, Zaans Bokketochie, boeken- en rommelmarkt, Bert Verhoeff en Daniëlle van der Erve bij Zaans Groen, The Jigantics bij Roots aan de Zaan, Kinderboekenfeestweek in het Zaantheater en Muziek in de wind in de Wormerveerse Vermaning…

Verderop deze week: het Ontroerend Goed koor treedt op met Karin Bloemen (Kaasfabriek Wormer), Haenen brengt vreugde bij Stichting Pook (Podium Oost-Knollendam) en theatervoorstelling KRUIT in museum het HEM (Oude Munitiefabriek).

Vrijdag 7 oktober

 • Opening van het Living Statues Festival met “Statues by Night: Meet the Champion”. Een stoet aan levende beelden gaat door het centrum van Zaandam. De avond duurt van 19.30 – 22.30 uur.
 • Start van de Zaans Glorie kunstroute, nog tm 30 oktober.
 • Elke eerste vrijdag van de maand is er van 13.30 – 15.30 uur bingo bij buurtcentrum De Vuister. De kosten voor een bingobordje bedrag € 3,50 voor leden en € 4,50 voor niet-leden. Locatie: Molenwerf 44, Koog aan de Zaan.
 • Elke eerste vrijdag van de maand treden Nol Sicking en Debora Visscher op tijdens de VrijdagMiddagBorrel van de Bullekerk. Het repertoire bestaat uit bekende jazzsongs, maar ook pop-, bossa nova- en sambasongs. Het optreden begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De voorstelling “Ego” door cabaretier Alex Ploeg bij theater De Kunstgreep in Oostzaan. De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 19,50. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Het Broken Brass Ensemble treedt vanaf 20.30 uur op bij Podium de Flux. Het ensemble mixt de aanstekelijke brass sound met de flow van hiphop, de drive van electro-punk en de energie van rock ‘n’ roll. Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en aan de deur (zaal) zijn de kosten € 15,00. Locatie: Hemkade 48, Zaandam.
World Living Statues Festival 7 & 8 oktober

Zaterdag 8 oktober

 • Tijdens het Living Statues Festival krijgt aanstormend talent om het podium om de straat te veroveren. Echte bekende Zaanse beelden worden verbeeld door (inter)nationale professionals. Het evenement is van 13.00 – 17.00 uur.
 • Boekenmarkt bij Muziekvereniging Onderling Genoegen. Wie nog boeken voor de verkoop heeft kan die op vrijdag 7 oktober tussen 10.00 – 12.00 uur afgeven in het OG gebouw. Naast boeken worden er ook platen, cd’s, dvd’s en puzzels verkocht. De boekenmarkt is van 9.30 – 13.30 uur. Locatie: Rosariumpark 98, Krommenie.  
 • De eerste dag van de 51ste editie van het Zaanse Bokketochie. Tijdens deze fietsroute – die door Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Wormer en Wijdewormer gaat – kun je bij verschillende cafés een bokbier (of ander drankje natuurlijk) drinken.
 • Zes kunstenaars uit Zaanstad en omgeving geven gezamenlijk de expositie Showcase. Er is werk te bezichtigen van Joanne Zegers, Hennesien van Walderveen, Esther Hans, Mieke Cosemans, Theo de Bruyn en Oscar Aberson. De expositie is dit weekend van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken Locatie: Het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Fotografen Bert Verhoeff en Daniëlle van der Erve geven samen de expositie “Polder onder water”.  Locatie: Zaans Groen, Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Rommelmarkt bij muziekvereniging Crescendo in Assendelft. Vanaf 09.00 uur gaan de deuren van het clubgebouw open. De rommelmarkt duurt tot 13.00 uur. De opbrengst van deze dag wordt gebruikt om nieuw instrumentarium te kunnen aanschaffen. Locatie: Dorpsstraat 525A, Assendelft.
 • De expositie “Ode aan 60 jaar Molukse wijk Wormerveer” is van 14.00 – 16.00 uur te bezoeken in de Wormerveerse Vermaning. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • De Engelse band The Jigantics geeft vanaf 20.00 uur een concert bij Roots aan de Zaan. Kaarten kosten € 15,00 (voor leden € 10,00) en zijn te bestellen via rootsaandezaan@gmail.com. Locatie: Pasveerzaal, Westzijde 148, Zaandam.
The Jigantics

En er is meer: De 8ste editie van het IFIKZ festival duurt nog tot 31 oktober. Op diverse plekken in de Zaanstreek is de streekexpositie “Smaakmakers aan de Zaan” te bewonderen. Op foto’s van twee bij twee meter is de veelzijdigheid van de Zaanse voedingsindustrie te zien.

Zondag 9 oktober

 • De tweede dag van het Zaanse Bokketochie. Tijdens deze fietsroute – die door Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Wormer en Wijdewormer gaat – kun je bij verschillende cafés een bokbier (of ander drankje natuurlijk) drinken.
 • Zes kunstenaars uit Zaanstad en omgeving geven gezamenlijk de expositie Showcase. Er is werk te bezichtigen van Joanne Zegers, Hennesien van Walderveen, Esther Hans, Mieke Cosemans, Theo de Bruyn en Oscar Aberson. De expositie is dit weekend van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken Locatie: Het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Evean en wandelsportvereniging De Laatste Loodjes (DLL) organiseren een herfstwandeltocht door de Zaanstreek. De wandeling begint vanaf Evean Oostergouw en er zijn verschillende afstanden. De 5, 10 en 15 kilometer starten om 09.00 uur en de 25 kilometer start om 08.30 uur. Deelname aan de wandeling kost € 4,00 voor niet-leden en € 2,00 voor DLL-leden. Locatie: Julianaweg 10, Zaandam.
 • Bij buurtvereniging de Bres is er van 10.00 – 14.00 uur een kleine rommelmarkt. De entree is gratis. Locatie: Dokter Snijderstraat 2, Oostzaan.
 • Kinderboekenfeestweek in het Zaantheater. Vanaf 13.00 uur is er in het Zaantheater van alles te beleven: voorlezen, knutselen, tekenen, dansen en muziek maken. Toegang tot het feest is gratis. De voorstellingen ‘Koos & Moos’, ‘Stapelgek’ en ‘Ik, Anansi’ (voor kinderen vanaf 4 jaar) zijn voor € 5,00 te zien. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam.
 • Het muziekduo Muziek in de wind (Nicolae stiuca en Nair gimenez) geven om 15.00 uur een concert in de Wormerveerse Vermaning. Kaarten kosten € 20,00 voor volwassenen. Voor kinderen tot 13 jaar kosten kaarten € 6,00 en voor jongeren tot 25 jaar € 11,00. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • De najaarsconcerten in het Czaar Petershuisje gaan van start met een concert van Vita Duo. Het Russische koppel Maria Nemtsova (op piano) en Vitaly Vatulya (op saxofoon) spelen een gevarieerd programma van hedendaagse componisten en meer klassiek werk. Kaarten kosten € 5,00 voor volwassen en € 2,50 voor kinderen van 4 tm 17 jaar en voor personen van 65 jaar of ouder. Er is een inloop met koffie en thee om 14.00 uur. De voorstelling begint om 14.15 uur. `Locatie: Krimp 23, Zaandam.
 • De van oorsprong Frans-Canadese chansonnière, muzikante en tekstschrijfster Camadou (Carole Marie Doucet) geeft een feestelijk concert in de Zaandamse Vermaning. Dit doet zij samen met de bekende Zaanse muzikanten Hans van Gelderen (gitaar) en Fred Snel (contrabas) en met haar muzikale vrienden Dasha Beltuikova (fluit), Deborah Pardy (vleugel) en Ed Idema (vleugel en gitaar). Kaarten kosten € 20,00 en kunnen besteld worden via  www.ticketkantoor.nl/shop/camadou. Locatie: Westzijde 80, Zaandam. AFGELAST

Maandag 10 oktober

Binnenkort kun je ook naar:

Vrijdag 14 oktober

 • Theatervoorstelling KRUIT bij museum het HEM (Oude Munitiefabriek). Er worden ’s avonds twee voorstellingen gegeven. Deze beginnen om 19.00 en 21.00 uur. Kaarten kosten € 12,99 en zijn uitsluitend online te verkrijgen via www.ifikz.nl. Locatie: Warmperserij 1, Zaandam

Zaterdag 15 oktober

 • Theatervoorstelling KRUIT bij museum het HEM (Oude Munitiefabriek). Er worden ’s avonds twee voorstellingen gegeven. Deze beginnen om 19.00 en 21.00 uur. Kaarten kosten € 12,99 en zijn uitsluitend online te verkrijgen via www.ifikz.nl. Locatie: Warmperserij 1, Zaandam.
 • Paul Haenen speelt de voorstelling Haenen brengt vreugde bij Podium Oost-Knolledam (POOK). Een avond vol humor, ernst en inzicht. Kaarten kosten € 15,00 en kun je bestellen via: Kaarten bestellen – Pook Oostknollendam (pook-oostknollendam.nl).
 • The Beatles Revival treedt op in de Bullekerk. Kaarten kosten € 20,00 (plus € 1,50 servicekosten) en zijn te bestellen via www.bullekerk.nl. Het optreden begint is van 20.00 – 22.00 uur. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Irene Waters (UK) exposeert met schilderijen en toegepaste kunst bij Zaans Groen. De expositie ‘Artifartiglitterati – In through the outdoor’ is deze maand drie weekenden van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Er is een vrije entree in de weekenden van 15/16, 22/23 en 29/30 oktober. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Ontroerend Goed Koor viert 20-jarig bestaan met Jubileumshow, met Karin Bloemen, een middag- en avondshow opgevoerd in De Stoomhal in Wormer. De avondshow is al uitverkocht, echter voor de middag zijn nog kaarten beschikbaar! Kaarten kosten € 20,00 incl. een consumptie en kunnen besteld worden via een e-mail naar info@smartje-online.nl. Locatie: Rijstpellerij Pakhuis Hollandia, Pakhuisplein 44, Wormer

Zondag 16 oktober

 • Ter afsluiting van het IFIKZ festival wordt in het filmtheater de Fabriek de film “De Schoolmeester” getoond. In de Zaanstreek staat de enige nog werkende, op wind aangedreven papiermolen ter wereld: De Schoolmeester. De film start om 14.10 uur. Kaarten kosten € 7,50 (voor leden Zaansche molen € 5,00) en zijn uitsluitend online te verkrijgen via www.ifikz.nl.. Locatie: Jan Sijbrandsteeg, Zaandam (Zaal 1).
 • Irene Waters (UK) exposeert met schilderijen en toegepaste kunst bij Zaans Groen. De expositie ‘Artifartiglitterati – In through the outdoor’ is deze maand drie weekenden van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Er is een vrije entree in de weekenden van 15/16, 22/23 en 29/30 oktober. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Expositie Kunstgreep Oostzaan: Margje Haringa 9 september t/m 18 oktober, op 17 september zal Margje tussen 14.00 en 17.00 uur aanwezig zijn voor een rondleiding.

Tentoonstelling ‘Diergeneeskunde in de Zaanstreek 1893-1975, t/m 11 november 2022

Komende maanden

5 november

 • Griet Op de Beeck bij de Culturele Raad Zaanstad, Bullekerk

6 november

 • Zaans Symfonie Orkest, Maria Magdalenakerk Wormer, 14.30 uur

9 november

 • De Kift in Concertgebouw

19 november

 • Blues aan de Zaan

29 oktober

 • Pook Oostknollendam: Fuad Hassen, 20:30

Zaterdag 10 december

 • Roots aan de Zaan: Altan
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *