De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Minke van Wijk, een van de twee aanvoerders van de hockeydames van de Kraaien. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de ploeg 2e in de 4e klasse. De wens om te promoveren is er. Met nog twee wedstrijden te gaan komt de kersverse kampioen Heerhugowaard zondag om 12.45 uur naar de Wijdewormer. Na de winterstop maakte het team een enorme klim naar de top 3. Daarover zegt van Wijk:

‘We wisten dat het kon. In de eerste seizoenshelft hebben we punten verspeeld waarvan we vonden dat we die niet hadden hoeven verspelen. Ons doel was om te klimmen naar minimaal de derde plek het is mooi dat dat al gelukt is. De tweede plek geeft kans op promotie via de nacompetitie. We hebben zeker de wens om te promoveren. Voorgaande jaren zijn we vaker derde geworden. Promotie is al jaren het doel en nu komt het ineens wel heel dichtbij.

De 4e klasse is de laagste klasse, daardoor zit er best veel verschil tussen de bovenste paar teams en de onderste teams. Zij degraderen ook niet. In de derde klasse is daar meer selectie in geweest. Dat zorgt voor meer uitdagende tegenstanders en het niveau ligt er dichter bij elkaar.’

Verder vertelt Minke o.a. over hoe zij is gaan hockeyen, waarom het team zo goed draait en wat ze verwacht van de wedstrijd tegen Heerhugowaard.

‘Uit hebben we daar met 2-1 verloren. Dat was een spannende wedstrijd en het lag dichtbij elkaar. We hebben een redelijke kans. Wij moeten gewoon twee keer winnen. Het moet gewoon lukken.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 3.13 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Zie ook onze sportagenda en het voetbaloverzicht.

Door: Edwin Kleiss. Foto: De Kraaien.