De dames van ZV de Zaan zijn kampioen waterpolo van Nederland. Na een overwinning op vrijdag in Gouda (10-16) werd ook zaterdagavond in eigen bad gewonnen van GZC Donk.

Het kampioenschap is meer dan terecht. Na als 1e geëindigd te zijn in de reguliere Eredivisie kwam het team van coach Mick van den Bree in de play-offs niet in de problemen.

In eigen bad ging het eerste kwart nog wat moeizaam. De bezoekers uit Gouda kwamen steeds terug en de score liep gelijk op tot 4-3 na de eerste acht minuten.

Hieronder het verslag met foto’s en filmpje.

Lieke Rogge maakt 2-1 uit een strafworp voor de Zaan

In het tweede kwart wist de Zaan uit te lopen tot drie punten voorsprong: 7-4. Na het derde kwart, de stand inmiddels 13-7, kon er op de tribunes al worden toegeleefd naar het feest. Dit zou de Zaan niet meer weggeven. In het laatste kwart gebeurde er dan ook weinig meer. GZC Donk maakte er nog twee en de Zaan keepster Britt van den Dobbelsteen trakteerde de aanwezigen op een aantal grootse reddingen.