Aan de Badhuisstraat in Wormer, tussen de Robstraat en de Witte Duifstraat is een nieuw appartementengebouw gepland, in opdracht van WormerWonen en ontworpen door Attika Architecten uit Amsterdam.

De opdracht van WormerWonen aan Attika was om het nieuwe appartementengebouw te laten verwijzen naar de Kruiskerk die zo kenmerkend is voor de Molenbuurt. De werktitel voor het ontwerp was daarom ‘Deo volente’.

Het nieuwe gebouw straalt een “ingetogen statigheid uit, kenmerkend voor kerkelijke architectuur” volgens WormerWonen. Het moet een herkenbaar oriëntatiepunt in de nieuwe Molenbuurt worden.

wormerwonen

Het hoofdgebouw bestaat uit 3 woonlagen met een kap. Er komen 11 driekamer-appartementen in. Tegen het hoofdgebouw aan, zowel aan de Robstraat als aan de Witte Duifstraat, komt een rijtje met drie grondgebonden woningen, geschikt voor ouderen (slaapkamer op de begane grond), die van elkaar gescheiden zijn door een omsloten binnentuin.

Het kenmerkende, groen uitgeslagen, koperen torentje van de voormalige kerk (dorpstheater) wordt als onderdeel van de binnentuin afsluiting hergebruikt.

De Molenbuurt was al onder handen genomen door Attika. Op onderstaande impressie is net het koperen torentje van de Kruiskerk te zien.

Attika_Molenbuurt-Wormer-(6)