Woontoren aan de Bloemgracht

Aan de Bloemgracht in Zaandam plant KPO Planontwikkeling een nieuwe woontoren van 13 verdiepingen met 50 appartementen.

De Zaandamse projectontwikkelaar wil snel met de bouw beginnen, het tweede kwartaal van dit jaar zou al een begin gemaakt moeten worden.

Op de website van KPO zijn al twee ‘artist impressions’ te vinden. Het nieuwe complex komt naast de bestaande woontoren (12 verdiepingen) op de hoek van de Bloemgracht en de Laan der Vrijheid.

Hieronder nogmaals in het groot (klik voor grote versie).

Deel dit artikel:

6 reacties

 • J. Veeneman

  Belachelijk zo dicht op het ronde gebouw Elipticon. Welke op alleen zo snel mogelijk geld te pakken graaiers zien weer geld ( profiteren van de woningnood ) iets neer tezetten waar het eigenlijk niet kan nog geen 30 meter van de andere toren Elipticon. Ik zou die mensen van het kantoor wel eens een praatje mee willen maken. Maar denk niet dat het lukt. Groetjes J. Veeneman. J

 • Nani

  Weet iemand waar je je moet inschrijven voor dit project?

 • G Docter

  Namens een grote groep bewoners van de Bloemgracht en omliggende bewoners,vinden het schandalig dat er op zo’n Klein stukje grond,in de tuin van oudemensen een toren word gezet.Een toren met de helft aan parkeer plaatsen.
  Dat hebt het advies bureau Trajan bedacht.Gewoon een visie naar de Gemeente toe.
  Er word hier geparkeerd ook door bewoners in de omtrek het oude Ziekenhuis dat al te weinig parkeerplaatsen heeft.Bezoekers voor de bewoners van Pennenmes,gewoon genegeerd.
  In het rijtje Woningen waar nu 50 plussers wonen trek dat gebouw door met twee lagen er op.Dat zal beter voor de omgeving zijn en kan het groen en de meeste prachte bomen behouden blijven.Er is een grote groep kansarme senioren die een aangepaste woning zoeken een mooie mogelijkheid om dit te verwezelijken.

  • Ger Docter

   Er is weer een smerig spelletje gespeeld. Omgevingsverguning is niet hoger dan 4 meter. Doopgezinde kerkje wilde aan de zijkant een paar meter uitbrijden.Met een hoogte van 4 meter.Kregen geen toestemming.Nu is er een onder tafel met KPO om een kolos van 15 verdiepingen neer te zetten.Schaam u Gem.Zaanstad.Om op zo’n klein stukje grond dit neer te zetten.En zo gaat de Gem.met zijn burgers om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *