Yeah! Yeah! Yeah! Zaanse pophistorie in De Fabriek

The Teckels, The Ex, The Coopers, Dizzy Man’s Band, Ruben Hoeke, Luficer, Names & Faces, Zowiso, The Rollers, Don’t Know, De Dijk, George Baker Selection, Roberto Jacketti, The Pilgrims… en vele vele anderen.

Filmtheater de Fabriek staat op 10 november geheel in het teken van de rijke Zaanse popgeschiedenis: herinneringen, muziek, interviews, films en optredens.

Vanaf 16:00 is De Fabriek open, in het Verhalencafé gaan verhalenhalers in gesprek om muziekherinneringen van Zaankanters op te tekenen: ‘Wat was jouw eerste singeltje van een Zaanse band?’ ‘Welk concert in de streek heeft onuitwisbare indruk op je gemaakt?’ Wie een single, poster, T-shirt of handtekening meeneemt naar het Pophistorie Verhalencafé wordt daar over doorgezaagd. Later worden de verzamelde verhalen gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.

Het avondprogramma ‘De Zaanse pophistorie live’ begint om 20 uur. In een zaal worden Zaanse coryfeeën geïnterviewd door presentator Piet Bakker (journalist, De Orkaan). In de andere zaal van De Fabriek wordt een doorlopende film met clips, unieke oude ‘super-8’ filmpjes en gefilmde optredens van Zaanse acts vertoond.

De Zaanse band The Streetrollers speelt live in het café met covers van Zaanse acts uit de jaren zestig en zeventig. Mét bekende Zaanse popcoryfeeën als gast waaronder Klaas Versteeg (Dizzy Man’s Band) en Ed Vermeulen (ex The Rollers – zie affiche).

De dag wordt georganiseerd door het Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed en het Zaans Museum en was nooit georganiseerd zonder hulp van Rob Hendriks, de beheerder van de onvolprezen site ‘Zaanse Pophistorie‘.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *