Marco Kerkhoven, hoofdredacteur van Zaanradio en ondermeer presentator (als Marc de Bree) van het dagelijkse ochtendprogramma Fris in de Morgen, vertrekt wegens privé-omstandigheden per 31 januari bij het lokale radiostation.

Kerkhoven gaat aan de slag bij Van Dalsem Electrotechniek (VDE), een bedrijf waar hij eerder ook al werkte.

Het vertrek zal gevolgen voor de programmering hebben. Het live ochtendprogramma van Kerkhoven zal vervangen worden door een compilatie van eerder opgenomen onderdelen. Kerkhoven was ook verantwoordelijk voor het Zaanradio Regio Nieuws. kerkhovenOnbekend is wat met dat programma gaat gebeuren. Kerkhoven:

“Ik heb de afgelopen 3 jaar met veel plezier mijn taken bij Zaanradio vervuld. Het was een jongensdroom die bijna uitgekomen was maar helaas het is anders gelopen.”

Op de Facebook pagina van Kerkhoven kreeg de presentator veel steunbetuigingen.

Het bestuur van Zaanradio is in gesprek met een opvolger die zowel ervaring heeft met Zaanradio als Radio 9 (Oostzaan). In dit verband wordt de naam van Oostzaner Dré Prijs genoemd.

Ook Edwin Broekhuizen, maker van programma’s over politiek bij Zaanradio, gaat weg. Hij verhuist naar Limburg waar hij in Valkenburg een hotel gaat exploiteren.