Deze week lijken de rechtszaken uit Zaanstad ons enigszins wat ademruimte te geven in vergelijking met de voorgaande week.

Deze week op het juridische toneel staat gepland bij de rechtbanken in Haarlem en Alkmaar: doodsbedreigingen in Wormer en Krommenie, autodiefstallen in Krommenie en een gewelddadige overval van een mobieltje in Zaandam.

Hieronder volgt een overzicht van de zittingen die gepland staan voor verschillende kamers:

Politierechter Haarlem

De eerste Zaanse zaak staat gepland op woensdag 27 september voor de politierechter in Haarlem. De verdachte wordt beschuldigd van betrokkenheid bij winkeldiefstallen op 9 en 10 mei 2023. Deze diefstallen vonden plaats in een slijterij, waar whisky werd gestolen, en in een drogisterij, waar onder andere parfums en make-up werden ontvreemd. Daarnaast is er ook een winkeldiefstalzaak in Zaandam waarbij onder andere kipfilet werd gestolen.

Meervoudige kamer Alkmaar

Op dinsdag 26 september staan er meervoudige kamerzaken gepland in Alkmaar voor twee afzonderlijke zaken. De eerste zaak van de dag betreft een gewelddadige diefstal van een mobiele telefoon op 12 januari 2023 in het winkelcentrum Rozenburg samen met anderen.

Om 15:00 uur op dezelfde dag is er ook een zitting met betrekking tot ‘ontneming’, in verband met de deelname aan een criminele organisatie die betrokken was bij autodiefstallen en de verkoop van gestolen auto’s in Wormerveer.

Politierechter Alkmaar

De agenda staat op dinsdag 26 september vol met zaken uit Zaanstad voor de politierechter in Alkmaar. Hierbij hoort een mishandelingszaak in Zaandam op 23 maart 2022, een winkeldiefstal in Koog aan de Zaan op 13 januari 2023, belaging en stalking van 23 februari 2023 tot 12 maart 2023, en vernieling van een auto in diezelfde periode, die laatste zaken zijn in Zaandam gepleegd. Ook is er een zitting voor de vernieling van een beveiligingscamera op 20 oktober 2021 in Zaandam.

Op donderdag 28 september verschijnt eerst een verdachte voor de rechtbank die op 31 maart 2023 betrokken was bij de vernieling van een balustrade en op 29 augustus 2022 bedreiging met de dood pleegde in Krommenie. De daaropvolgende zaak betreft ook een bedreiging met de dood die plaatsvond op 3 juni 2018 in Wormer.

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem