´Zaanse Antifascisten en Antiracisten´ plakken Baudet af

Zo snel kan het gaan in wildplakland: vandaag schreven we ‘Forum kaapt #GR2022 Zaanstad’, en nu is Forum weg. Baudet verdween, getooid met Hitler-snor, achter een neutrale verpakking van actiegroep ´Zaanse Antifascisten en Antiracisten’.

Dit onder het motto ´Geen Fascisten En Racisten In De Raad’.

Voor de Zaanstreek had de actiegroep dit motto op de plank kunnen houden: Forum doet hier niet mee.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Heeft de opperste leider van forumland toch weer twee keer aandacht gekregen voor zijn onzin.

 • Fred Blijestein

  Hou zou er gereageerd worden wanneer dat bij een andere partij was gebeurd? Wij leven in een vrij land met vrije keuze en vrije meningsuiting. Er wordt voorbijgegaan dat er toch honderdduizenden op FvD gestemd hebben. Mag dat soms niet van de linkse kliek?

  • Leyena van der Laan

   Wildplakzuil, en hun doen niet mee. Oordeel: het mag.

   Zaanstad werkt met die voorgedrukte reclameborden, daar dien je af te blijven.

   Pas op, Hier volgt een mening!:
   Verder is die kop van Baudet niet iets wat ik in de huidige humanitaire crisis wil zien, dus ben voorstander om al die posters reactief onzichtbaar te maken. Als je oorlog niet veroordeelt, en beweert dat Putin alle recht had Oekraïne aan te vallen, verdien je het om finaal genegeerd en buitengesloten te worden.

  • Anne de Jong

   Waarom zou dat bij een andere partij gebeuren Fred?
   Echt niet…
   Maar goed het kan gebeuren in theorie maar dan slaat het nergens op en hangen we echt wel weer een andere poster op…

 • Harry Slinger

  Ja, dat mag van linkse en rechtse DEMOCRATEN. Die de inval van Rusland wel veroordelen. Niet uit zijn op het oprichten van tribunalen en vertrouwen hebben in de rechtstaat zoals in Nederland. Harry Slinger

 • Henk Visser

  FvD is een rottend gezwel dat wortel heeft gevat in de Nederlandse democratie. Met geen ander doel deze staatsvorm te ondermijnen. De stem van Baudet over de oorlog is in algemene zin abject te noemen. Laat hier geen misverstand over zijn.
  Maar we dreigen hier nu te vervallen in de valkuil die extreem rechts gegraven heeft.
  Beïnhoudt democratie niet het recht tot meningsuiting? Is dit niet hetzelfde als het verbod op objectieve en anti oorlog media in Rusland? Nu het algemene sentiment, terecht, zich verbroederd voelt met de slachtoffers in de Ukraïne dreigt een polarisatie. Aangezwengeld door de mainstream media. Waarbij de vraag gesteld kan worden waarom de oorlog in Jemen, die al sinds 2015 woedt,
  niet de media aandacht krijgt. Ook in dit conflict, wat een proxy oorlog genoemd kan worden, vallen slachtoffers. Is dit tè ver weg? Zijn gekleurde arabieren minder media geniek dan blanke Oekraïners?

  Het afplakken van FvD posters op zuilen is een, heel begrijpelijke, maatschappelijke verzet reactie.
  Maar het is tevens het begin van een ondermijning van de democratie. Waar onze ouders en voorouders voor gevochten hebben in een gruwelijke globale oorlog. We kunnen ons zelfs afvragen hoe vast verankert die democratie is als politieke partijen als PVV en FvD genoeg zetels winnen om in de tweede kamer vertegenwoordigd te zijn. Er bestaat dus een percentage electoraat dat zich verloren voelt in de staat der Nederlanden. Was Nederland een “gaaf’’ land, zoals Pinokkio Rutte zo graag uitdraagt, dan zouden deze partijen geen vertegenwoordiging hebben in Den Haag. Er is dus wel degelijk wat mis met onze democratie. Dat kan ook niet anders na drie kabinetten Rutte.
  Sociaal Nederland is geslachtofferd aan de Zuid-as in Amsterdam, de ‘staat in de staat’; Schiphol, de postbus firma’s die hier hun kapitalen kunnen doorsluizen. Ook Russische.

  We moeten oppassen ons niet mee te laten slepen in de oorlog retoriek die nu van alle kanten klinkt.
  Niet een speelbal te worden in een onheilspellende dramatiek die maar één winnaar kent: het militair industrieel complex. Dat nu al profiteert van de oorlog door de opgeschroefde defensie budgetten, o.a. in Nederland. Waar voormalig VS president Dwight D Eisenhower in zijn speech van 1961 voor waarschuwde:
  “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.”

  Leert de mens dan nooit van al haar foute keuzes in de geschiedenis?

  • Jaap Meeuwsen

   Volgens mij is men wijs genoeg om zelf te bepalen of de man wel of niet helemaal lekker is.
   Daar is dat afplakken niet voor nodig, niet goed ook, wanneer je dit gaat negeren, zelfs verbieden dan hebben we geen democratie meer.
   Niet te vergelijken met Nederland maar we zien nu wat er in Rusland gebeurt, het niet meer toelaten van steeds meer sociale media, vervolgen van journalisten met een kritische mening enz.

   Wanneer we hier ook die kant op gaan dan begeef je je op een zeer hellend vlak.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *