In 1981 werd de Zakenvrouw van het Jaarverkiezing naar Nederland gehaald, en nog veel later, in 2006, volgde de Zaanstreek met de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw. Bij deze verkiezing geen badpakkenronde,  maar een keiharde beoordeling op zakelijke skills in al zijn facetten.   

Dit jaar mag het publiek ook meestemmen. Dat betekent campagne voeren! Wij stelden de dames drie Miss Holland vragen zodat ze zich bloot kunnen geven.

 

Hooggeëerd publiek… hierrrrrrr is Miss Textieldrukkerij Carebo, Machteld Bos!

  1. Als jij een dag Almachtig was (God, Allah, etc..), wat zou jij dan willen veranderen aan de wereld? Denken dat je Almachtig bent en ook nog iets kan veranderen aan de wereld in 1 dag dan heb je wel heel veel fantasie. Maar om het “kleiner” te zoeken: als iedereen nu eens (minimaal) 1 dag 2x zoveel hulp biedt aan een ander dan dat hij/zij zelf terug ontvangt, ik denk dat we dan met zijn allen een stuk verder komen dan nu.
  2. Wat is de grootste deugd die een ouder of volwassene kan delen met kinderen? Ik zou liever de vraag om draaien er zijn namelijk zoveel deugden van kinderen die wij als volwassen hebben afgeleerd of ergens diep van binnen verstopt hebben zitten. Laten we daar eens naar op zoek gaan.
  3. Wat is het laatste dat je voor een ander hebt gedaan en waar je trots op bent? Dit is de aller moeilijkste vraag: ik doe graag iets voor een ander,  maar niet om mezelf een trots gevoel te geven.

Altruïstisch, op zoek naar het kind in zichzelf en bescheiden…Stem Machteld!

Gister schreven wij dit stukje over de allereerste Miss Holland, Jopie Koopman uit Zaandam.