In 1981 werd de Zakenvrouw van het Jaarverkiezing naar Nederland gehaald, en nog veel later, in 2006, volgde de Zaanstreek met de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw. Bij deze verkiezing geen badpakkenronde,  maar een keiharde beoordeling op zakelijke skills in al zijn facetten.   

Dit jaar mag het publiek ook meestemmen. Dat betekent campagne voeren! Wij stelden de dames drie Miss Holland vragen zodat ze zich bloot kunnen geven.

Hooggeëerd publiek… hierrrrrrr is Miss Fietsenverhuur Wormer, Annet Gnodde!

  1. Als jij een dag Almachtig was (God, Allah, etc..), wat zou jij dan willen veranderen aan de wereld? Ik denk dat ik mij hier niet aan zou wagen. Van mij mag iemand anders 2 dagen een almachtige zijn. Er is zoveel aan de hand in de wereld wat betrekking heeft op “geloof” dat ik niet zou weten wat ik er in 1 dag aan zou kunnen veranderen. Ik hou het bij wat ik zelf geloof.
  2. Wat is de grootste deugd die een ouder of volwassene kan delen met kinderen? Wat ik mijn kinderen probeer bij te brengen is uiteraard liefde, respect en vertrouwen. Maar ik vind zelfstandigheid ook een belangrijke deugd.
  3. Wat is het laatste dat je voor een ander hebt gedaan en waar je trots op bent? Op zich ben ik niet zo van de grote dingen doen voor een ander. Een tijdje terug was er een fiets van een klant van mij weggehaald op station Wormerveer. Ze zit met kleine kinderen, en kan niet helemaal naar Zaandam om haar fiets op te halen. Dus dat heb ik effe voor haar gedaan. Iedereen reageert door te zeggen ‘oh wat vervelend voor je’, maar nog steeds staat haar fiets in Zaandam. Ik ben niet gauw trots op iets wat ik voor een ander doe. Ik probeer mensen gewoon af en toe te helpen. Vind dat eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld.

Zelfstandig respect met de voeten op de grond… Stem Annet Gnodde! 

Gister schreven wij dit stukje over de allereerste Miss Holland, Jopie Koopman uit Zaandam.