In 1981 werd de Zakenvrouw van het Jaarverkiezing naar Nederland gehaald, en nog veel later, in 2006, volgde de Zaanstreek met de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw. Bij deze verkiezing geen badpakkenronde,  maar een keiharde beoordeling op zakelijke skills in al zijn facetten.

Dit jaar mag het publiek ook meestemmen. Dat betekent campagne voeren! Wij stelden de dames drie Miss Holland vragen zodat ze zich bloot kunnen geven.

Hooggeëerd publiek… hierrrrrrr zijn zussen Missen Modezaak ANS, Colette en Petra Hesse!

Als jij een dag Almachtig was (God, Allah, etc..), wat zou jij dan willen veranderen aan de wereld? (Petra) Heel voor de hand liggend maar absoluut het enige juiste antwoord: RESPECT bijbrengen zodat oorlogen om geloofsovertuigingen zullen afnemen.

Wat is de grootste deugd die een ouder of volwassene kan delen met kinderen? (Petra) Het is heel belangrijk om kinderen sociaal te maken, daar hebben ze hun hele leven profijt van!!

Wat is het laatste dat je voor een ander hebt gedaan en waar je trots op bent? (Colette) Afgelopen zaterdag heb ik mijn (inmiddels ex-) schoonmoeder van 86 geholpen haar haar in de krulspelden te zetten, en haar aan te kleden voor de crematie van haar 88-jarige echtgenoot. Een bijzonder moment, ik ben heel recent gescheiden maar word nog enorm door de familie betrokken in de gang van zaken rond het ziekbed en de plechtigheid van de crematie. Ben er trots op dat de familie en ik dit toch samen hebben kunnen doen, dit loopt bij heel wat families toch heel anders. En dan kom je weer terug op vraag 1 en 2 beantwoord door Petra, want zonder respect naar een ander zou dit nooit gekund hebben!

Sociale zussen met RESPECT… Stem op Petra en Colette!

Gister schreven wij dit stukje over de allereerste Miss Holland, Jopie Koopman uit Zaandam.