Zaanstad nu één grote trouwlocatie

Trouwen in het Czaar Peterhuisje? In het fietsenpakhuis? In de Febo? Op de Zaanlandia-tribune? Op station Krommenie-Assendelft? Op het pontje naar Molletjesveer? Op het AZ-complex?

Dat kan nu (bijna) allemaal. De gemeente heeft het hele grondgebied van de gemeente Zaanstad als ‘huis der gemeente’ aangewezen. Dus het kan nu echt overal! (Behalve op het AZ-terrein, dat ligt namelijk in Wormerland.)

De afdeling Klantcontact Burgerzaken hoorde steeds vaker dat mensen afwijkende trouwlocaties wensten. Bovendien waren er locaties die graag als permanente trouwlocatie aangewezen wilden worden.

De gemeente wil de dienstverlening zo makkelijk en toegankelijk mogelijk maken en waar dat kan het papierwerk te verminderen. Door het gehele grondgebied van Zaanstad als ‘huis der gemeente’ aan te wijzen vervallen diverse administratieve handelingen.

Bruidsparen zijn vrijer in hun keuze voor een huwelijkslocatie. Bruidsparen kunnen hun huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten in het Stadhuis of op een alternatieve locatie.

De foto is van mevrouw Poel uit Purmerend die vorig jaar ‘een soort van’ trouwde in het voormalige burgemeestershuis in Krommenie.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Rienk Spiekstra

  AZ locatie ligt niet in Zaanstad. Maar als bruid en bruidegom met Wormerland overleggen mag het misschien wel. De grond is op het sportcomplex overigens wel van ons.

  • De Orkaan

   Ja, daarom twijfelden we ook, wat is het “grondgebied” van Zaanstad? Wij denken het gebied waar ze qua gemeente het voor het zeggen hebben, dus niet het AZ-terrein.

 • Sylvia

  Interessant onderwerp, dus als je bijv. grond A en grond Z heb en grond A geeft toestemming en grond B niet maar op de grond van A zet je een hijskraan met bakje en zweeft boven grond Z dan kan het wel want, het is niet op de grond, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *