Na de Monettuin, de Fortuin in Krommenie en Westzanerwerf is ook in Zaandijk een groep bewoners een eigen buurttuin begonnen: De Weeftuinen.

Twaalf inwoners van Zaandijk hebben toestemming gekregen om van een groenstrook aan het Weefhuispad een moestuin te maken.

Er wordt nu op biologische wijze groente geteeld. De moestuintje is daarnaast ook een ontmoetingsplek. Eén van de doelen is het bevorderen van het gevoel van saamhorigheid in de wijk. Regelmatig zullen er activiteiten georganiseerd worden voor wijktuindeelnemers en wijkbewoners.

De eerste fase is de moestuin, daarna moet het binnenplein omgebouwd worden tot een groenstrook terwijl er ook koffie/thee-huisje en een podium voor muziek ziijn gepland.

De bewonersgroep is op zoek naar (meer) handtekeningen en steun, en naar materialen en vrijwilligers voor het continueren/opzetten van de volgende projecten: plaatsen toegangshek; zitplaatsen/bankjes, vogelhuisjes, insectenhotels en een bijenkast. Op de Facebook pagina van de groep staat meer informatie.

Hieronder een foto van de situatie voor de aanpak en erna (dwz: hoe het moet worden… zie comment).

Screen Shot 2014-10-16 at 20.39.20