Zaanstad tuinstad: Monettuin, De Fortuin, Westzanerwerf & De Weeftuinen

Na de Monettuin, de Fortuin in Krommenie en Westzanerwerf is ook in Zaandijk een groep bewoners een eigen buurttuin begonnen: De Weeftuinen.

Twaalf inwoners van Zaandijk hebben toestemming gekregen om van een groenstrook aan het Weefhuispad een moestuin te maken.

Er wordt nu op biologische wijze groente geteeld. De moestuintje is daarnaast ook een ontmoetingsplek. Eén van de doelen is het bevorderen van het gevoel van saamhorigheid in de wijk. Regelmatig zullen er activiteiten georganiseerd worden voor wijktuindeelnemers en wijkbewoners.

De eerste fase is de moestuin, daarna moet het binnenplein omgebouwd worden tot een groenstrook terwijl er ook koffie/thee-huisje en een podium voor muziek ziijn gepland.

De bewonersgroep is op zoek naar (meer) handtekeningen en steun, en naar materialen en vrijwilligers voor het continueren/opzetten van de volgende projecten: plaatsen toegangshek; zitplaatsen/bankjes, vogelhuisjes, insectenhotels en een bijenkast. Op de Facebook pagina van de groep staat meer informatie.

Hieronder een foto van de situatie voor de aanpak en erna (dwz: hoe het moet worden… zie comment).

Screen Shot 2014-10-16 at 20.39.20

 

 

Deel dit artikel:

3 reacties op Zaanstad tuinstad: Monettuin, De Fortuin, Westzanerwerf & De Weeftuinen

 1. Arnold schreef:

  Leuke iniatieven; wel vraag ik me af in hoeverre de grond veilig genoeg is voor verbouwing. Wellicht beter gebruik maken van afgeschermde bakken? Gezien de industriele historie van de Zaanstreek?

 2. robert lotman schreef:

  Zo is helaas nog niet maar zo willen we het wel creëren foto 2

 3. De Orkaan schreef:

  Aha… gefopt door photoshop… rechtgezet in de tekst.

  @Arnold
  Weten we wat daar ooit gestaan heeft? Dat zou een aanwijzing moeten zijn.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.