Uittocht bij Zaanstad, hoofd Communicatie ook weg

De uittocht op het Zaanse Stadhuis duurt voort. Marianne van Kalmthout, Hoofd Communicatie en Kabinet, heeft per 1 juni een andere baan als hoofd Marketing en Communicatie bij Waternet.

Volgens Van Kalmthout moeten we daar niks achter zoeken, het is gewoon “een mooie organisatie die innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.”

De ambtelijke top heeft daarmee opnieuw een aderlating ondergaan. Medio april stapte gemeentesecretaris Jan van Ginkel van het ene op het andere moment op. Guus van den Berg (al eerder gemeentesecretaris van Zaanstad was) vervangt hem tijdelijk. Directeur Stedelijk Ontwikkelingen Cees Tip ging in december 2016 weg, hij wordt tijdelijk vervangen door  B. van Twist.

Zaanstad zit ook al een tijdje zonder burgemeester. Geke Faber nam afscheid in november 2016, ze was nog even aangebleven als waarnemer maar er waren geen geschikte kandidaten die solliciteerden (nu wel). Ze wordt nu vervangen door Ruud Vreeman (ook al een reprise).

De politieke top verdwijnt vrijwel geheel, de wethouders Jeroen Olthof (PvdA), Addy Verschuren (CDA) en Dennis Straat (VVD) kondigden aan te stoppen na de verkiezingen. Wethouder Dick Emmer (D66) wordt in september gemeentesecretaris in Hilversum.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Ernst Debets

  Misschien dat de gehele Zaanse politiek zichzelf eens achter de oren moet krabben en zichzelf afvragen hoe dit nu komt?

 • Gerrit

  Hu, de politiek de schuld geven over de achterbakse cultuur onder een deel van de ambtenaren dan snap je het echt niet.
  Vast staat dat een deel van de leidinggevende ambtenaren zich schuldig maakt aan liegen en bedriegen, denkt u hierbij maar aan die ambtenaar van de bonnetjes affaire (mbt een parkeerboete) van een wethouder. Deze ambtenaar gaat van de ene leidinggevende
  functie naar de andere en werkt mensen weg die het goed met Zaanstad voor hebben en soms al een lange staat van dienst hebben.

  • De Orkaan

   In plaats van deze reactie weg te gooien (wat we eigenlijk van plan waren) nemen we hier de gelegenheid om uit te leggen wat wel en niet mag in reacties (behalve dat scheldpartijen, HOOFDLETTERS, off-topic-reacties, spammers en trollen niet zijn toegestaan).

   Bovenstaand voorbeeld bevat ongefundeerde en onbewezen (geen links of verwijzingen) beschuldigingen aan het adres van ambtenaren, die van “achterbakse cultuur” en “liegen en bedriegen” worden beschuldigd.

   De enige verwijzing is naar de befaamde parkeerboete uit 2010 van wethouder Noom (google er maar eens op). De rest is op geen enkele manier onderbouwd. De Orkaan is verantwoordelijk voor alles wat op deze website verschijnt, dus ook voor dit soort beschuldigingen.

   Dus: of dergelijke zaken worden onderbouwd, of ze worden verwijderd.

   • Gerrit

    Jullie gaan toch niet beweren dat de betreffende ambtenaar niet op een andere leidinggevende functie gewoon mag blijven “functioneren”?
    Daarnaast noem ik geen data dus is en blijft het correct wat ik beweer. Verder kan ik zaken naar buiten brengen waarvan de Hovj heeft vastgesteld dat deze ambtenaar onwaarheden verteld (onwaarheden is gewoon een ander woord voor liegen) en ik neem de volledige verantwoording voor wat ik schrijf. Een beetje site met journalistieke ambities zou hoor en wederhoor toe passen en dus is het wel heel goodkoop om dan commentaren te verwijderen als het niet in jullie straatje past. Vraag eens waarom er sinds 2010 zoveel ambtenaren bij handhaving zijn verdwenen en de leiding gewoon verplaats is.

    • De Orkaan

     In jouw reactie was er eerst sprake van ‘ambtenaren’, nu is het er dus één? Nogal een verschil.

     En inderdaad: wij verwijderen reacties als wij vinden dat ze verwijderd moeten worden. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor alles op de site – ook voor de reacties.

 • m.kruijt

  voor 2110 was het al bij handhaving ed. niet zuiver van de graat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *