Lennart Graaff (1973) nieuwe concerndirecteur Zaanstad

Per 17 mei is Lennart Graaff in dienst van onze gemeente getreden als concerndirecteur. Hij volgt Annius Hoornstra op die de functie er nog geen vier jaar bekleedde.

Graaff blijft, naast concerndirecteur, ook projectdirecteur van The Dutch Mountains, een vastgoedontwikkeling van een ‘houten kathedraal’ in Eindhoven. 

In 2014 richtte Graaff met vijf compagnons BLOC op. Een ontwikkelaar waarbinnen zijn rol als volgt in zijn CV wordt omschreven: 

‘Lennart zorgt voor visie en momentum en ontwikkelt in hoog tempo. Hij bouwt concepten en strategieën, brengt mensen en organisaties in beweging en structureert complexe opgaven. Lennart heeft de basis gelegd voor de ontwikkeling van verschillende radicale projecten, waaronder Het Nieuwe Dorp in Arnhem, The Dutch Mountains in de Brainport Eindhoven, The Dutch Windwheel in Rotterdam en de nieuwe werkomgeving van HEINEKEN in Zoeterwoude.’

Zijn functie bij BLOC zal hij wel neerleggen. 

Graaf zal niet in een warm bad terecht komen. Afgelopen week werd bekend dat de sfeer in de ambtelijke top van Zaanstad gekenmerkt wordt door ruzies en intriges terwijl ambtenaren elkaar tegenwerken.

De foto boven komt van de website van BLOC

Orkaanredacteur Piet Bakker heeft een mening over het fenomeen ‘concerndirecteur’.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Henk Kroes

  Is iemand in staat mij uit te leggen wat het momentum, structureert complexe opgaven en manager is in gewoon Nederlands dat iedereen begrijpt?

  • Huib lust

   Ja hoor.dit is weer een meneer die aangesteld is door de gemeente .en daar gebruiken ze dure woorden voor zodat een normaal sterveling er geen zak meer van begrijpt .snap je het nog ?? Anders leg ik het nog wel een keer uit

   • Henk Kroes

    Beste Huib, weten ze zelf wel wat ze moeten doen, wat managen ze? Als ik het woord Complex hoor dat weten ze niet hoe het in elkaar zit of werkt, vraag maar eens wat er complex aan is. Hoorde vandaag ook een goeie maakt een interieurverzorgster ook schoon?

   • Totale overbodige functie. Geldverslindende functie, dat kost de gemeenschap weer extra geld… Kan de gemeente Zaanstad ook een BOOM manager aanstellen die alle bomen aanstuurt tijdens het groeien OF het kappen ervan ? Kom op zeg pppfff

  • De chef zet, als spil, de zaken op een rijtje.

 • Wendy Kind

  Het zal niet in het takenpakket van de concerndirecteur passen (al wijst het woord concern ook ergens anders op). Maar misschien kan de heer Graaff zich ook eens buigen over enkele crisisgerelateerde issues in onze gemeente, zoals de gevaarlijke verkeerspunten overal. En het ongezonde snoeibeleid waardoor prachtige bomen, bijzondere bloemen en planten etc lukraak worden weggemaaid. Ik noem even twee complexe opgaven die snakken naar een concerned manager.

 • E. Renkema

  Als je denkt dat alles al ontdekt is heb je het compleet mis. De gemeente Zaanstad weet telkens wel weer iets te ontdekken dat nog niet bestond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *