Zandweg 17 met Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke op de planken

Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke gaan samen het theater in. In het najaar van 2017 verhuisden ze van hun bovenwoning in Amsterdam naar een oude schoolmeesterswoning in Wormer, middenin het dorp. “Eindelijk ruimte”, denkt Marcel. “Grappig, terug naar huis”, denkt Eva. Maar daar komen ze al snel op terug.

Volgens de tekst op de website van Zandweg 17 wordt het “Een voorstelling over misverstanden, buren, barbecueën en altijd wind tegen.”

De verkoop van de best bekeken huizen-advertentie van Nederland wil maar niet vlotten. Niet helemaal de goede timing: beetje huizencrisis en hogere energieprijzen voor een slecht geïsoleerde woning. Hoeke en Van Roosmalen maken voor het huis fors reclame maar pas recent wordt het verkocht.

Hoeke op Twitter: “Toen we ons huis na een half jaar nóg niet hadden verkocht en ik me daarover beklaagde bij Marcel, zei hij: ‘Nee joh, komt goed. En anders maken we er gewoon een voorstelling van.’ ‘Ja dá-haaag’, zei ik.

Maar dus toch: Zandweg 17, vanaf september in het theater!

Donderdag 14 september is de eerste voorstelling in Theater Het Kruispunt in Barendrecht. Op donderdag 22 februari 2024 is de op één na laatste voorstelling in het Zaantheater in Zaandam.

Lees ook:

Door Piet Bakker. Bronnen: Zandweg 17 (website), Twitter Eva Hoeke, eerder nieuws op De Orkaan. Foto boven is screenshot van Zamdweg17.nl

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Rob Wolvers

  Je zou toch verwachten dat de aftrap gegeven wordt in Wormer’s eigen Theater De Kaasfabriek … 🤔

 • Ellen Zandstra

  Zandweg 17, het huis van hoofdmeester Oudtshoorn. De buurtkinderen mochten daar op zaterdagmiddag naar Pipo kijken. De enige tv in de omgeving. Het schoolplein was omgeven door mooie grote bomen. De fanfare oefende in de muziektent naast het huis. Het was ooit mooi, dat boerendorp Wormer.

 • Judy Weggelaar

  Heel akelig om zo een heel dorp en zijn bewoners ‘weg te zetten’. Zeer onsympathiek.
  Gelukkig is de heer van Roosmalen zelf een vrolijke snuiter …

 • Margon van den Berg

  Een leuke voorstelling. Heb de try-out in Woerden gezien! Aanrader!

 • PCJM Van de Ven

  Het zich verheven voelen en daarbij die eeuwig ontevreden blik?
  Tenzij hij een TV programma tijdelijk presenteert en dan flink betaald wordt…
  Nee dank je.

 • Gonny eerenberg_Roodenburg

  vroeger was het huis,van meester Kapelle ,nu praat ik over de 50e jaren

 • Hij maakte toch echt zelf de fout om een verkeerde locatie te kiezen net als de nieuwe bewoners.
  Tegenover een kroeg naast een grote parkeerplaats en een schoolplein waar kinderen zich de hele dag uitleven en hun energie kwijt kunnen en dan als laatste ook nog recht aan de hoofdweg door Wormer heen.
  Succes op je nieuwe locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *