In Noord-Holland mag dit jaar ook ’s nachts met lichtbakken op vossen worden gejaagd. De provincie heeft hiervoor ontheffing verleend.

De Partij voor de Dieren is geen voorstander van deze manier van jagen. Zondagmiddag 8 maart organiseert zij een themamiddag over de jacht op de vos in Koog a/d Zaan.

De provincie Noord-Holland wil in de groengebieden rond Amsterdam, Zaanstreek en Waterland vossen laten afschieten om de weidevogels te beschermen. De gemeente Amsterdam heeft het jagen op vossen verboden. Zaanstad en Oostzaan staan wel toe dat er ’s avonds op vossen ’s avonds met lichtbaken wordt gejaagd.

Lijsttrekker Bram van Liere zal tijdens de themamiddag vertellen over de rol van de Provinciale Staten met betrekking tot de jacht en wat het standpunt is van de Partij voor de Dieren. Om de weidevogels te beschermen moeten andere methoden worden gebruikt, vindt deze partij.

Peter van Poelgeest, duurzaam fauna-adviseur en oud-Statenlid in Noord-Holland, vertelt over zijn ervaringen met vossen. Want wat weten we nu eigenlijk over vossen? Ze worden vaak afgebeeld als aaibaar en intelligent of juist als kwaadwillend en roofzuchtig.

Om meer te weten te komen over de vos wordt tevens de documentairefilm Rotvos vertoond. Deze film van Jan Musch en Tijs Tinbergen werd met een Gouden Kalf bekroond. Er komen voor- en tegenstanders van de vos aan het woord.

Aanmelden via zaanstreek@partijvoordedieren.nl

Begin: 14.00 uur, Buurtcentrum Het BrandtWeer, Breestraat 110, 1541 EK Koog aan de Zaan

Foto: Remco Stunnenberg (website Partij voor de Dieren).