2018 is met een flits en een knal van start gegaan: zo’n even-jaar heeft wel iets. Hebben wij je al een betekenisvol nieuw jaar gewenst?

Zo ja: we waren wellicht een tikje beschonken maar meenden alles wat we hebben geschreven. Zo nee: we waren misschien te vrolijk om het toetsenbord nog te kunnen vinden.

Hoe dan ook, het beste voor iedereen!

Wij zijn voornemens je te blijven voorzien van de hoogte- en dieptepunten van dat wat voor ons ligt, nu gebeurt, of wat is geweest. De laatste dagen van het afgelopen jaar schonken Zaanse kijkers met een rake blik ons een inkijkje in wat wij missen. Het werd een waardevolle documentatie van onze streek in 2017.

Gelukkig missen wij niet elk moment, daarom tonen we vandaag als bonus de 10 foto’s (oké… kiekjes misschien) van onszelf, gekoppeld aan nieuwsitems van 2017.

1. De Dam wordt met regelmaat van fietsen ontdaan, 25 februari.

2. Auto wordt langs de poller aan de Czaar Peterstraat geloodst, 12 april.

3. De Zara is klaar, de avond voor de opening, 2 maart

5. Na de dodelijke steekpartij waarbij Nick Bood om het leven kwam, werd er een geïmproviseerd monument opgericht aan de Savornin Lohmanstraat, 3 mei.

6. De kopers van de “Voor de Wind”-woningen zijn slachtoffer geworden van windhandel, de wonderturbine die stroom voor de nul-op-de-meter-woningen moet gaan leveren, lijkt niet te bestaan, 2 juni.

7. Coffeeshop Moonlight gesloten door de gemeente, 15 augustus, de eigenaar laat weten “op vakantie te zijn”, in september gaat de coffeeshop aan de Czarinastraat definitief dicht.

8. Jeroen wordt tijdens de Damloop in september de laatste en beroemd.

9. Station Zaandam, 2 november, een gestrande trein bij Castricum leidt tot een enorme chaos.

10. Code Rood, 11 december, Vinkenstraat, Zaandam, De Orkaan nam de laatste bus…


Alle fotografen met hun 10 foto’s van 2017 vind je hier.